Dresy Chelsea 2023/2024

2023/2024 Nike Premier League
Autor: Myso

V súvislosti s londýnskou Chelsea bolo najväčším očakávaním predstavenie nového hlavného partnera. To sa odkladalo dlhé týždne a oficiálneho uvedenia Infinite Athlete sme sa dočkali až v priebehu septembra. Z tohto dôvodu sú tak takmer všetky propagačné fotografie nových dresov londýnskeho klubu ešte bez sponzora. Šesťnásobného anglického šampióna oblieka naďalej spoločnosť Nike.

25 rokov od zisku PVP

Hlavné modré dresy odkazujú na úspešnú sezónu 1997/98. Pred 25 rokmi sa Chelsea podarilo získať v jednom ročníku tri trofeje – Pohár víťazov pohárov, Ligový pohár a Superpohár UEFA. V tíme v tom čase pôsobili hráči ako Gianfranco Zola, Dennis Wise alebo Roberto Di Matteo.

The Blues hrávali v modrých dresoch od spoločnosti Umbro s bielymi prvkami v okolí vnútornej časti rukávov a žltými detailmi. V podobnom štýle je vyhotovené aj aktuálne oblečenie od Nike ozvláštnené špeciálnou úpravou na logu výrobcu i klubovom znaku, vďaka ktorému tieto prvky vytvárajú rôznofarebné odlesky.

Pre porovnanie dresy zo spomínanej sezóny 1997/98:

📸 classicfootballshirts.com a Getty Images

Klasické farby a moderná grafika

Aj pre náhradné dresy bola zvolená modrá farba, tá je však podstatne tmavšia. Súpravy určené pre zápasy na súperových ihriskách v sebe spájajú klasické farby a modernú grafiku. Nápaditá textúra pokrývajúca povrch tričiek čerpá inšpiráciu z 90. rokov.

Podľa tlačovej správy klubu tmavomodré dresy predstavujú odvážny a inovatívny štýl, vďaka ktorému budú jeho nositelia vyčnievať z davu. Emblém spoločnosti Nike i klubový znak majú zlatistý nádych, vďaka ktorému je vyzdvihnuté klubové motto: „Pride of the London.”

Výlet do minulosti za etónovou modrou

Tretie dresy sú vo svetlej mätovej farbe, ktorú ale výrobca označuje výrazom Eton Blue (etónová modrá). Vďaka tomu sú tak všetky tri aktuálne súpravy v modrom odtieni. Netradičná svetlá farba sa už na oblečení londýnskeho klubu objavila aj v minulosti. V sezóne 1905/06 nastupovali hráči Chelsea na stretnutia v svetlomodrých dresoch, keďže v podobnej farbe pretekali aj kone vtedajšieho klubového prezidenta Earla Cadogana.

Výsledný mätový odtieň potom vznikol ešte skombinovaním s nefritovými dresmi zo sezóny 1986/87. Tie si klub pripravil sám a hrával v nich na súperových ihriskách. U fanúšikov sa vďaka svojmu netradičnému farebnému prevedeniu stali veľmi obľúbenými.

Partneri a brankári

O novom partnerstve so spoločnosťou Infinite Athlete bola reč aj v jednom zo septembrových týždenníkov. Od budúcej sezóny uvidíme toto logo na ľavom rukáve dresov londýnskeho klubu. Brankári dostali pruhovaný dizajn, ktorý majú k dispozícii všetky elitné tímy spolupracujúce s americkým výrobcom Nike. V sezóne si zatiaľ vyskúšali čiernu, zelenú a žltú farbu.

Chelsea obsadila v minulej sezóne až dvanástu priečku a výrazne tak zaostala za očakávaniami. Podobne si londýnski futbalisti počínajú aj v prebiehajúcom ročníku. V pondelkovej dohrávke síce triumfovali nad Tottenhamom 4:1, no bolo to len ich štvrté víťazstvo v aktuálnej edícii Premier League. V nej im so ziskom 15 bodov patrí priebežná desiata priečka.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok