Dresy Betisu Sevilla 2023/2024

2023/2024 Hummel Primera Division
Autor: Myso

Medzi popredné španielske tímy sa v posledných rokoch zaraďuje aj Real Betis. Sevillský klub hrá v aktuálnej sezóne v Európskej lige UEFA, kde pôsobí v oblečení značky Hummel. Dánsky výrobca pripravil šiestemu tímu predchádzajúceho ročníka La Ligy už v lete nové pruhované dresy. Tradičné zeleno-biele oblečenie odkazuje na miestne námestie Plaza Nueva, kde priaznivci Los Verdiblancos oslavovali minulý rok tretí triumf v domácom Copa del Rey.

Každý zo zelených pruhov je oživený kosoštvorcovým vzorom v tmavšom odtieni zelenej farby. Textúra odkazuje na vzhľad chodníka spomínaného námestia. Tradičné značky v tvare písmena V sú na pleciach vyhotovené vo svetlozelenom odtieni. Na chrbte nájdeme pod výstrihom čierny nápis Sevilla s naznačeným zrkadlením. Súpravy dopĺňajú trenírky a štulpne v sevillských klubových farbách.

Ak sledujete tohtoročné dresy z dielne Hummelu, tak vám určite neuniklo, že prím hrá v aktuálnom období retro štýl. Ten je v plnej kráse prezentovaný na náhradných dresoch Betisu, ktoré sú výrazne inšpirované oblečením z 80. rokov. Na tričkách nechýba výrazný golier doplnený tenkým bielym prúžkom a takisto nápaditá textúra zložená z emblémov výrobcu. Rovnakou boli pred štyrmi desiatkami rokov pokryté dresy Realu Madrid, Southamptonu, či reprezentácie Nórska.

V podobnom duchu sú pripravené aj tretie čierne dresy. Tie sú zase oslavou storočnice dodávateľa a je na nich použitý dizajn známy vďaka dánskej reprezentácii na MS v Mexiku 1986. Prirodzene, v prípade sevillského tímu je to v oveľa viac decentnom prevedení, keďže na oblečení sa striedajú len odtiene tmavošedej a čiernej farby. V maličkej miere je pripomenutá aj klubová zelená farba, ktorú nájdeme na prúžku v okolí výstrihu.

Hlavným partnerom Betisu je aj v aktuálnej sezóne telekomunikačný operátor Fi Network. Na rukáve nájdeme emblém poisťovacej spoločnosti Reale Seguros. Brankári sevillského klubu majú k dispozícii retro dres s farebným spektrom preslávený dánskym reprezentačným gólmanom Petrom Schmeichelom. Okrem neho chytajú aj v oranžovom, svetlomodrom a žltom oblečení, ktoré dizajnovo pripomína tretie čierne dresy.

Kráľovský sevillský klub majú možnosť vidieť tento rok aj českí priaznivci. Betis bol vyžrebovaný do rovnakej skupiny Európskej ligy UEFA ako pražská Sparta. Ďalšími súpermi tímu trénera Manuela Pellegriniho sú ešte škótsky Glasgow Rangers a cyperský Aris Limassol. V minulom ročníku sa španielsky zástupca dostal v rovnakej súťaži do osemfinále, kde vypadol s Manchestrom United (1:4 vonku a 0:1 doma).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok