Čo týždeň dal 45/2023

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Druhý novembrový týždenník prináša opäť niekoľko zaujímavostí zo sveta futbalových dresov. Dnes sa pozrieme na dlho očakávané biele dresy trnavského Spartaku. U susedov v Česku zaujala informácia o rekordných predajoch oblečenia pražskej Sparty a nebudú chýbať ani ďalšie novinky zo zahraničia. Predstavíme si výročné dresy švajčiarskeho Bazileja a poodhalíme aj nového partnera Interu Miláno. V závere nás čaká výlet do Mexika, kde miestne kluby odprezentovali známu akčnú počítačovú sériu Call of Duty. Príjemné čítanie!


Trnava má konečne nové biele dresy!

Dlhému čakaniu je koniec a Spartak Trnava konečne skompletizoval predstavenie dresov od nového dodávateľa Puma. Po dvojici pruhovaných, farebne unikátnych svetlozelených a dočasných katalógových bielych sme sa napokon dočkali už aj sľubovaného oblečenia pripraveného klubu na mieru. To odkazuje vďaka svojim horizontálnym pruhom v neodmysliteľnej červeno-čiernej kombinácii na slávne časy trnavského futbalu a mužstvo okolo legendárneho Jozefa Adamca. Spartak v oblečení debutoval vo štvrtkovom stretnutí Európskej konferenčnej ligy a pokrstil ho ziskom premiérového bodu v tejto súťaži. V dánskom Nordsjaellande remizoval 1:1. Premiéry sa navyše dočkala verzia bez partnera Tipsport, ktorý v krajine nemá licenciu, a tak bola hruď trnavských futbalistov podobne ako za starých slávnych čias bez nápisu.


Sparta hlási rekordné predaje

Úradujúcemu českému majstrovi sa mimoriadne darí v predaji dresov. Od začiatku sezóny si ich fanúšikovia pražského klubu zakúpili vyše osem tisíc! V histórii Sparty sa ich v prvých štyroch mesiacoch po štarte nového ročníka nikdy nepredalo viac. Klub na svojom webe v priebehu týždňa informoval, že enormný záujem má aj svoje negatívne stránky, keďže dresy už pomaly miznú z klubového fanshopu kvôli nedostatku skladových zásob. Už čoskoro sa však fanúšikovia dočkajú opätovného naskladnenia a to vo forme replík. Aktuálne tmavočervené dresy obhajcu českého titulu boli uvedené v roku 2022 a sú určené na dve sezóny. Sparta zároveň potvrdila, že pre budúci ročník 2024/25 pripravuje dvojicu nových súprav.


FC Bazilej oslavuje 130. výročie založenia

Vo Švajčiarsku oslavuje tento rok 130. výročie svojho založenia FC Bazilej. Premožiteľ nášho Slovana Bratislava v osemfinále minuloročnej Európskej konferenčnej ligy uviedol pri tejto príležitosti špeciálne čierne dresy doplnené zlatými detailmi. Povrch tričiek je pokrytý historickými emblémami Baslerstab prevzatými z bazilejskej mestskej vlajky. Výročné dresy pripravila klubu talianska spoločnosť Macron. V slávnostnej zlatej farbe sú vyhotovené okrem jej emblému aj klubový znak a taktiež logá partnerov Credit Suisse a Novart. Súpravy doplnili tradičné modro-červené a náhradné svetlošedé oblečenie predstavené ešte v priebehu leta. Bazilejský tím už skončil svoju púť v pohárovej Európe, keď v predkole EKL nestačil na kazašský Tobol Kostanaj. A veľmi zlý ročník prežívajú RotBlau aj v domácej súťaži, kde po nedávnej výmene trénera tento týždeň vyhrali len svoje druhé stretnutie v sezóne.


Inter bude spolupracovať s Qatar Airways

Počas tohto týždňa oznámil taliansky Inter nové partnerstvo s leteckou spoločnosťou Qatar Airways. Tá bude jeho dopravným partnerom, momentálne však nie je vylúčené, že sa objaví aj na dresoch 19-násobného talianskeho šampióna. Túto informáciu priniesol taliansky portál Calcio i Finanza, ktorý vo svojom článku spomenul, že súčasťou dohody je klauzula umožňujúca, aby sa emblém aerolinií objavil na oblečení Nerazzurri už od leta 2024. Súčasným partnerom milánskeho klubu je americká filmová spoločnosť Paramount, s ktorou začal klub spolupracovať pred tohtoročným finálovým stretnutím v Lige majstrov. Dohoda s katarským partnerom by mala do pokladnice Interu ročne priniesť 1,5 milióna eur, v prípade jej vylepšenia a umiestnenia loga na dresy sa príjmy zvýšia odhadom až na 18-20 miliónov eur ročne. Letecká spoločnosť bola fanúšikom predstavená pred dnešným stretnutí Série A, v ktorom si domáci poradili s Frosinone 2:0.


Call of Duty Mexiko

Distribútor počítačových hier Activision sa spojil s mexickou športovou značkou Charly Fútbol pri príležitosti osláv dvadsiatich rokov existencie populárnej akčnej počítačovej hry Call of Duty. Výsledkom spolupráce je uvedenie šiestich špeciálnych dresov pre súčasné tímy najvyššej mexickej súťaže: Atlas, León, Santos, Pachuca, Xolos a Querétaro. Súpravy sú navrhnuté tak, aby spojili svety hry Call of Duty a futbalu vo vzrušujúcom a modernom dizajne, ktorý zahŕňa ikonický pixelový vzor a rôzne obrazce s vojenskou tematikou. Podľa slov výrobcu sa jedná o dokonalú fúziu medzi štýlom a funkčnosťou, ktorá umožní vyniknúť v akomkoľvek teréne a ukázať podporu svojmu obľúbenému tímu. Oblečenie uvidíme v akcii ešte počas tejto sezóny vo vybraných zápasoch mexickej ligy.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok