Dresy Atalanty Bergamo 2023/2024

2023/2024 Joma Séria A
Autor: Myso

Talianskym pohárovým zástupcom je tento rok aj Atalanta. Klub z Bergama hráva od roku 2017 v oblečení španielskej značky Joma, ktorá mu v aktuálnej sezóne pripravila trojicu nových dresov. Hlavné sú opäť v neodmysliteľnom modro-čiernom pruhovanom dizajne. Tento rok pripomínajú prevedením retro štýl, ktorý podčiarkuje použitie goliera, či jemných prúžkov, vďaka ktorým farby nepôsobia až tak jasne.

Tradičné klubové farby dávajú do popredia aj náhradné biele dresy. Tie sú po povrchu lemované modro-čiernymi prúžkami. Oblečenie zaujme aj prevedením okrúhleho výstrihu v prednej časti predĺženého modrým prúžkom, v okolí ktorého si môžeme všimnúť rok založenia klubu 1907. Za zmienku stojí aj pozmenený klubový znak dávajúci do popredia hlavu bohyne Atalanty.

V priebehu októbra sme sa dočkali aj uvedenia tretích červených dresov. Tie sú vydané pod názvom City Edition a vzdávajú hold samotnému mestu. Ulice Bergama pokrývajú vo forme mapy celú prednú časť tričiek. Oblečeniu opäť nechýba ani výrazný čierny golier doplnený modrým prúžkom. Všetky súpravy majú na zadnej strane nad menovkami vytlačený modro-čierny nápis Atalanta Bergamo.

Partnerom víťaza Coppa Italia z roku 1963 je Radici Group. Vzadu pod číslami nosia futbalisti Bergama emblém energetickej spoločnosti Gewiss. Brankári Atalanty chytajú vo svetložltých a oranžových dresoch skombinovaných so svetlozelenou, resp. modrou. Tretím variantom je olivové oblečenie.

Atalanta sa ako piaty tím predchádzajúceho ročníka Série A automaticky kvalifikovala do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. V nej sú súpermi modro-čierneho tímu portugalský Sporting Lisabon, rakúsky Sturm Graz a poľský Raków Częstochowa. Po štyroch zápasoch a troch víťazstvách patrí talianskemu zástupcovi so ziskom 10 bodov prvá priečka.

Publikované 13. novembra 2023 a zaradené do
2023/2024 Joma Séria A

📸 footballkitarchive.com, atalanta.it a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok