Dresy AS Rím 2023/2024

2023/2024 Adidas Séria A
Autor: Myso

AS Rím cez leto vymenil dodávateľa, keď americkú spoločnosť New Balance nahradil Adidas. Nemecký dodávateľ obliekal Rimanov aj pred tridsiatimi rokmi. Finalista poslednej edície Európskej ligy UEFA sa môže v aktuálnom ročníku pochváliť trojicou nových dresov.

Domáca klasika

Hlavné oblečenie je v klasickom dizajne. Dres je poctou histórii a tradícii klubu s klasickými červeno-žltými farbami a ikonickým zjednodušeným klubovým znakom v tvare vlčej hlavy. Farby kopírujú odtiene zo sezóny 1993/94, kedy nemecký dodávateľ obliekal AS Rím naposledy. Nemeckí dizajnéri pripisujú oblečeniu minimalistický a nadčasový štýl.

Večná budúcnosť

Náhradné svetlé dresy sú inšpirované mestskými monumentmi a travertínovými motívmi Ríma s mramorovou farebnou paletou. Oblečenie má za cieľ oslovovať nové generácie priaznivcov a zároveň rešpektovať bohatú mestskú históriu. Povrch tričiek tvorí textúra, na ktorej nájdeme mozaiky z rímskej architektúry, korintské prvky, či kvetinové motívy.

Kultúrna pocta

Tretie čierne dresy spájajú moderné prvky s tradíciou. Oblečenie je oživené červenými, oranžovými a žltými detailmi reprezentujúcimi klubové farby. Rukávy sú inšpirované mozaikami starovekého Ríma. Dres je navrhnutý tak, aby poskytoval vysokú športovú výkonnosť a vyjadroval identitu a vášeň fanúšikov. Po hlave vlka na červenom oblečení a plnohodnotnom znaku na svetlom je tentokrát zvolený kruhový emblém.

Nový partner od októbra

Rímsky celok predstavil svojho nového partnera len minulý mesiac. Futbalisti z hlavného mesta Talianska začali robiť reklamu festivalu Riyadh Season. Väčšina prezentačných fotografií je bez akéhokoľvek loga, zverenci Josého Mourinha odohrali v sezóne viacero zápasov s nápis SPQR odkazujúcim na mestskú históriu. Brankári chytajú v najnovšom modeli Tiro 23 Goalkeeper.

AS Rím sa kvalifikoval ako šiesty celok predchádzajúcej sezóny Série A do Európskej ligy UEFA. V tejto súťaži to práve v minulom ročníku dotiahol až do finále, v ktorom nestačil na rekordného víťaza zo Sevilly. Trojnásobného talianskeho majstra si pred niekoľkými dňami mali možnosť pozrieť aj českí fanúšikovia. Súperom Giallorossi je totiž v tohtoročnej skupinovej fáze aj Slavia Praha. Skupinu dopĺňajú ešte Servette Ženeva a Šerif Tiraspoľ.

Publikované 15. novembra 2023 a zaradené do
2023/2024 Adidas Séria A

📸 store.asroma.com, footballkitarchive.com, instagram.com/asroma a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok