Dresy SC Freiburg 2023/2024

2023/2024 Bundesliga Nike
Autor: Myso

Piate miesto v minulej sezóne Bundesligy obsadil Freiburg. Finalista Nemeckého pohára z roku 2022 predstavil svoje nové oblečenie od americkej spoločnosti Nike už začiatkom júla. Súčasťou uvedenia bolo aj oznámenie nového partnera, ktorým sa stala domáca spoločnosť JobRad. Prezentácia sa tak symbolicky konala práve v priestoroch firmy v centre Freiburgu.

Nápaditá textúra i jednoduché prevedenie

Hlavné oblečenie je v tradičnom červeno-bielom prevedení s výraznou textúrou pripomínajúcou rozbité sklo. V rovnakom dizajne sú vytvorené aj náhradné čierno-šedé dresy, treťou voľbou je čisto biele oblečenie. V jeho prípade sa nejedná o úplne obyčajný katalógový model Vapor IV. Dresy sú klubu prispôsobené na mieru vďaka použitiu originálneho vzoru so šesťuholníkmi vyplnenými obrazcami z klubového znaku.

„Predstavenie nových dresov je pre nás ako klub vždy vrcholom pred sezónou. Skutočnosť, že tohtoročnú prezentáciu dresov organizujeme v priestoroch JobRad spolu s naším novým hlavným sponzorom, ukazuje dôležitosť nového partnerstva,” povedal k uvedeniu nových dresov Oliver Reki, člen predstavenstva SC Freiburg. Všetky tri súpravy sú vytvorené zo stopercentne recyklovaných materiálov.

Okrem spomínaných šesťuholníkov na bielych dresoch sú na oblečení aj ďalšie malé detaily. Vzadu pod výstrihom sa nachádza hlava orla prevzatá z klubového znaku. Zaujímavo je vyriešený aj štítok v ľavej spodnej časti tričiek. Ten je vytlačený špeciálnym spôsobom a mení sa pri rôznom uhle pohľadu. Okrem spomínanej orlej hlavy je na ňom viditeľný aj nápis SC Freiburg.

Pár slov o novom partnerovi

JobRad GmbH je spoločnosť, ktorá ponúka firemný lízing bicyklov pre zamestnávateľov i zamestnancov. Jej cieľom je podporiť ekologickú a zdravú mobilitu. Zamestnanci si môžu vybrať akýkoľvek bicykel alebo elektrobicykel a získať ho cez svojho zamestnávateľa za výhodných podmienok na pracovné i súkromné účely. Zamestnávateľ využitím služby získava daňové úľavy. Freiburgská spoločnosť má aktuálne viac ako 60 000 zákazníkov, vrátane veľkých firiem ako Bosch, SAP, či Deutsche Bahn.

„Keď hráči SC po prvý raz vkročia na štadión v nových dresoch, splní sa mi dávne želanie, ktoré som mal ako občan Freiburgu a nabehne mi z toho husia koža. Keď som pred 15 rokmi zakladal JobRad, nebol by som si myslel, že niečo takéto raz bude skutočnosťou. Spolu s SC nadchneme pre cyklistiku ešte viac ľudí a prispejeme tak k lepšej budúcnosti pre nás všetkých,” povedal k partnerstvu zakladateľ spoločnosti Ulrich Prediger.

„Ako hlavný a dresový sponzor SC Freiburg dávame firemnému bicyklu bezprecedentnú prítomnosť v povedomí širokej verejnosti. Či už to bude prostredníctvom loga JobRad na dresoch, ale rovnako aj mnohými ďalšími aktivitami v okolí štadióna. Máme záujem najmä o tých, ktorí nás ešte nepoznajú. Športový klub nám ponúka výbornú platformu na to, aby sme sprostredkovali aké výhody a koľko radosti môže priniesť prechod na bicykel alebo e-bike,“ doplnil konateľ spoločnosti Florian Baur.

Zaujímavo je partner prezentovaný na dresoch. Na hlavnom oblečení je jeho logo kvôli lepšej čitateľnosti na bielom zaoblenom podklade, čo však vo výsledku o niečo zmenšilo samotný čierny text. Jednofarebné nápisy na náhradných a tretích dresoch, ktoré sú počas sezóny v akcii v menšom počte stretnutí, tak paradoxne pôsobia výraznejšie. Brankári chytajú v oranžovom a žltom prevedení.

Vďaka piatemu miestu sa Freiburg kvalifikoval priamo do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. Jeho súpermi sú v A skupine anglický West Ham United, srbský klub TSC z mesta Bačka Topola a grécky Olympiakos Pireus. V minulom ročníku sa Breisgau-Brasilianer v rovnakej súťaži dostali do osemfinále, kde vypadli s talianskym Juventusom (0:1 vonku, 0:2 doma).

Publikované 17. novembra 2023 a zaradené do
2023/2024 Bundesliga Nike

📸 shop.scfreiburg.com, footballkitarchive.com a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok