Čo týždeň dal 43/2023

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Vitajte pri poslednom októbrovom týždenníku. Dnes sa pozrieme na Podcast VAR, ktorý spojil pomoc deťom so súťažou o podpísané dresy. Končiaci sa mesiac patril aj boju proti rakovine, čo si tradičnými špeciálnymi dresmi pripomenuli v Brazílii. Nebudú chýbať ani informácie z Anglicka, kde si Chelsea zaspomínala na netradičné náhradné dresy zo 70. rokov a Tottenham očísloval svojich hráčov. No a na záver sa vrátime o 19 rokov dozadu, kedy zažilo madridské Atlético unikátnu filmovú sezónu. Príjemné čítanie!


Podcast VAR pomáha

Fanúšikom Premier League určite netreba predstavovať Podcast VAR. V-íkendový A-matérsky R-eport dvojice Július Turček a Matej Mutiš nedávno prekonal hranicu 140 častí a týždeň čo týždeň sa na jeho pokračovanie teší množstvo futbalových priaznivcov. Tí majú teraz šancu prispieť na dobrú vec a zároveň sa aj zapojiť do súťaže o originálne dresy slovenského reprezentanta Róberta Boženíka s podpisom. Viac informácii už nájdete na oficiálnom instagramovom profile podcastu:


Ružový október v Brazílii

V Brazílii pokračuje aj tento rok kampaň v boji proti rakovine prsníka známa pod názvom Ružový október. V posledných dňoch k nej predstavila špeciálne dresy dvojica klubov. Konzervatívnejšie pristúpilo ku kampani Botafogo. Klub z predmestia Ria de Janeiro zostal verný svojim klubovým farbám a čierne dresy od mikronézskej spoločnosti Volt doplnil ružovými detailmi. Farebnejšie poňal oblečenie obhajca majstrovského titulu Palmeiras. Ten spojil ružovú s modrou a rovno tak pripravil dresy aj pre nadchádzajúci mesiac venovaný boju proti rakovine prostaty, tzv. Modrý november.


Chelsea vydala re-edíciu dresov z roku 1974

Chelsea si zaspomínala na sedemdesiate roky. Londýnsky klub vydal re-edíciu populárneho náhradného dresu z roku 1974. Biele oblečenie bolo vtedy známe vďaka netradičným doplnkovým farbám – zelenej a červenej. Vďaka svojmu vzhľadu si vyslúžilo prezývku Castrol, keďže svojou farebnou schémou pripomínalo plechovku od motorového oleja. Značka bola v tom čase veľmi známa vďaka televíznym reklamám či motoristickým pretekom a vďaka tomu si ju priaznivci spojili s náhradným oblečením svojich miláčikov. Teraz majú skvelú príležitosť vrátiť sa do tohto obdobia. Nová kolekcia obsahuje okrem re-edície futbalového dresu aj zimnú čiapku, šiltovku alebo šál.


Tottenham očísloval svojich hráčov

Tottenham Hotspur spustil iniciatívu Legacy Number, aby vzdal hold každému hráčovi, ktorý kedy reprezentoval klub v seniorskom súťažnom zápase. Počnúc stretnutím proti Crystal Palace majú hráči Spurs na svojom oblečení vlastné jedinečné „poradové číslo“ ako detail nad svojou menovkou. Londýnsky klub tak priradil čísla od 1 do 879 všetkým svojim hráčom. Prvých 11 čísiel bolo abecedne pridelených futbalistom, ktorí tvorili prvú základnú jedenástku klubu pred 129 rokmi. Momentálne najvyššie číslo 879 patrí Alejovi Velizovi, ktorý debutoval v drese osemnásobného víťaza FA Cupu v priebehu septembra. Kompletný zoznam hráčov je k dispozícii na klubovej webstránke. Podobnú úpravu dresov sme už mali možnosť vidieť v novembri 2019, kedy sa pre rovnaký krok rozhodla anglická reprezentácia.


Atlético spomína na filmovú sezónu

Pred devätnástimi rokmi zažilo Atlético Madrid výnimočnú sezónu. Nebolo to však z hľadiska výsledkových úspechov, veď Atléti obsadili v domácej ligovej súťaži až jedenástu priečku a v kráľovskom pohári Copa del Rey skončili pred bránami finále. Ročník 2004/05 bol však výnimočný z hľadiska dresov. Madridský celok v tom čase spolupracoval s filmovou spoločnosťou Columbia Pictures. Súčasťou dohody bol aj súhlas, že klub bude meniť svoje logo na dresoch zakaždým, keď filmové štúdio uvedie nový film! Futbalisti Atlética tak nastupovali v pozmenených dresoch takmer na každé druhé ligové kolo. Na ich tričkách sa v danom ročníku objavili emblémy snímok ako Spiderman 2, Peter Pan, Zorro, Bad Boys II, Resident Evil 2, Hellboy, či S.W.A.T. Množstvo z týchto dresov je momentálne v predaji na webe Casual Football Shirts, čo je jedinečná príležitosť pre zberateľov rozšíriť, alebo možno aj skompletizovať svoju zbierku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok