Dresy Royalu Antverpy 2023/2024

2023/2024 Jako Liga majstrov
Autor: Myso

Belgickú najvyššiu súťaž ovládol v poslednej sezóne Royal Antverpy. Červení sa tešili z ligového titulu po neuveriteľných 66 rokoch, keď v dramatickom poslednom kole nadstavbovej časti za seba o jeden boj odsunuli dvojicu Racing Gent – Union Saint-Gilloise. Päťnásobného belgického šampióna oblieka nemecká spoločnosť Jako, ktorá mu v aktuálnom ročníku pripravila trojicu dresov.

Úradujúci belgický majster si načasoval titul naozaj výborne. V aktuálnej sezóne si totiž pripomína sté narodeniny svojho domovského štadióna Bosuilstadion. Odkaz na toto jubileum sa nachádza aj na dresoch. Tie sú v tradičnom červeno-bielom prevedení, s výrazným červeným golierom a dvojfarebnými manžetami na rukávoch. Vzor s hrubým pruhom uprostred a červenými rukávmi pripomína práve súpravy z roku 1923.

Náhradné dresy sú biele. Ich vrchná časť doplnená okrúhlym červeným výstrihom a piatimi krúžkami na pleciach trochu pripomína katalógový model Primera. Zvyšok dresu je však v unikátnom prevedení. Zakončenia rukávov obsahujú tenké červené prúžky. Povrch tričiek je navyše ozvláštnený vodotlačou pripomínajúcou sté narodeniny štadióna, ktorá tak vytvára nenápadný pruhovaný efekt.

Kontrastom k osvedčeným červeno-bielym farbám sú tretie dresy. Tyrkysové súpravy oživujú zvyčajnú klubovú kolekciu, ktorú zvykli uzatvárať čierne, prípadne tmavomodré dresy. Opäť sa však nezabudlo ani na tradičné červeno-biele prúžky, ktoré vkusne zvýrazňujú golier, či manžety rukávov. Na zadnej strane sa pod výstrihom nachádzajú roky 1923 – 2023 symbolizujúce spomínanú storočnicu domáceho štadióna.

Partnerom belgického majstra je stávková spoločnosť betFIRST. V niektorých stretnutiach majú futbalisti Antverp na hrudi logo klubovej charitatívnej organizácie AntwerpFirst. Brankári chytajú v katalógovom modeli Jako Team. V doterajšom priebehu sezóny sa objavili v čiernych, zelených a žltých farbách. V dnešnom šlágri Jupiler ligy si jednotka tímu Jean Butez obliekla hráčsky tyrkysový dres.

Antverpy si museli účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov vybojovať v play-off. Belgickému zástupcovi sa v ňom podarilo vyradiť gréckeho majstra AEK Atény po dvoch tesných víťazstvách (1:0 doma, 2:1 vonku). V skupine H sú súperom belgického kráľovského klubu FC Barcelona, FC Porto a Šachtar Doneck. Najväčším úspechom Červených na európskej scéne je ich finálová účasť v PVP z roku 1993, kedy nestačili na taliansku Parmu.

AKTUALIZÁCIA 7. 11. 2023 – ČERVENÉ ŠTVRTÉ DRESY

V dnešnom zápase Ligy majstrov sa futbalisti Royalu Antverpy predstavili v Porte v čisto červenom oblečení. Podľa rozhodnutia UEFA totiž žiadna z ich troch predstavených súprav nedávala dostatočný kontrast k bielo-modrým dresom domácich Portských Drakov. Belgický šampión tak odohral stretnutie v katalógovom modeli Jako Primera. Portugalský zástupca zvíťazil gólmi Evanilsona a Pepeho 2:0.

Publikované 28. októbra 2023 a zaradené do
2023/2024 Jako Liga majstrov

📸 instagram.com/royal_antwerp_fc, shop.royalantwerp.be a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok