Dresy CZ Belehrad 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Macron
Autor: Myso

Srbským zástupcom v tohtoročnej Lige majstrov je CZ Belehrad. Klub z hlavného mesta oblieka už siedmu sezónu talianska spoločnosť Macron, ktorá mu pripravila trojicu unikátnych dresov. O všetkých si môžete prečítať na nasledujúcich pár riadkoch.

Hlavné oblečenie je v neodmysliteľnom pruhovanom prevedení. Červené pruhy sú tento rok rozdelené na dve polovice tenším bielym pásom. Pruhovaný vzhľad dopĺňa biely véčkový výstrih a červené rukávy. Zadná časť výstrihu je oživená tromi zlatými hviezdičkami, ktoré sú súčasťou klubového znaku. V spodnej časti je vložená páska s mottom „Звезда је живот” ‒ „Hviezda je život.”

Náhradné dresy sú v modrej farbe doplnené červenými a bielymi detailmi na rukávoch a výstrihu. Rovnaké farby sa objavujú v spodnej časti dresu v tvare striedajúcich sa cik-cakovitých pruhov. Tento vzor odkazuje na erb mesta Belehrad, kde sú v podobnom štýle vyhotovené vlny riek Sáva a Dunaj. Dizajnéri nezabudli ani na belasú plachetnicu. Zaujímavosťou je prevedenie klubového znaku, ktorý je monochromatický, čo mu vo výsledku dáva netradičné modro-biele prevedenie.

Tretie dresy sú v bielej farbe a obsahujú dekoračné prvky, ktoré ich robia naozaj originálnymi. V strede sa nachádza vertikálna páska zložená z viacerých červených a modrých trojuholníkov. Zvyšok tričiek je jednofarebný, okrem rukávov a okrúhleho výstrihu, ktoré prezentujú kombináciu hlavných klubových farieb. Po hviezdičkách na pruhovanom drese a hrade na modrom je tentokrát na zadnej strane pod výstrihom klubový znak.

Hlavným partnerom belehradského klubu je ruský exportér plynu Gazprom. V domácej súťaži robia futbalisti Crvenej Zvezdy reklamu viacerým svojim sponzorom. Na európskej scéne majú na ľavom rukáve umiestnený emblém stávkovej spoločnosti a sieti kasín Mozzart. Brankári chytajú v oblečení s nápaditou textúrou zloženou z trojuholníkov. V doterajšom priebehu Ligy majstrov sa predstavili vo fialovej a dnes pridali aj svetlozelenú verziu. Podľa klubového e-shopu majú ešte k dispozícii aj žltú a červenú.

Crvena Zvezda získala v minulom ročníku už 34. titul v najvyššej súťaži, pokiaľ rátame aj obdobia bývalej Juhoslávie a spoločného štátu s Čiernou Horou. Prvé miesto v Srbskej superlige posunulo belehradský klub priamo do skupinovej fázy Ligy majstrov, kde sú jeho súpermi Manchester City, RB Lipsko a YB Bern. Najväčším úspechom klubu na medzinárodnej scéne je víťazstvo v Európskom pohári majstrov z roku 1991.

Publikované 26. októbra 2023 a zaradené do
2023/2024 Liga majstrov Macron

📸 redstarshop.rs, instagram.com/crvenazvezdafk a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok