Dresy Young Boys Bern 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Švajčiarskym zástupcom v tohtoročnej edícii Ligy majstrov je Young Boys Bern. Šestnásťnásobný majster krajiny oslavuje tento rok 125. výročie založenia, čomu sú prispôsobené aj jeho dresy od spoločnosti Nike. Hlavné pruhované oblečenie pripomína vzhľadom vôbec prvé dresy Bernu z roku 1898, náhradné biele je zase na znak osláv významného jubilea doplnené zlatými detailmi.

V Berne sa vrátili k pruhovanému dizajnu po niekoľkých rokoch. V podobnom prevedení boli dresy BSC aj v roku 2008, kedy klub oslavoval 110. narodeniny. Aktuálne oblečenie je prevažne žlté, doplnené čiernymi detailmi v okolí okrúhleho výstrihu a na zakončeniach rukávov. Každý zo štyroch čiernych horizontálnych pruhov je lemovaný dvojicou tenkých bielych pásikov.

Náhradné biele dresy majú jednoduchý dizajn. To, čo ich ale robí špeciálnymi, je ich farebné prevedenie. Klub mal pred ich uvedením neľahkú úlohu. Napokon sa mu však podarilo presvedčiť všetkých svojich partnerov i najvyššiu švajčiarsku súťaž, aby boli všetky emblémy na oblečení v zlatom prevedení, čo dodáva výročnému oblečeniu naozaj nezameniteľný nádych.

Žlto-čierni majú v tejto sezóne aj ďalšie dresy. Pri ich tvorbe využili fanúšikov a taktiež moderné technológie. Ešte v marci spoločne s platformou Socios spustili pre svojich najvernejších priaznivcov hlasovanie o dizajn oblečenia používaného v domácom pohári. Zo štyroch návrhov bol napokon vybraný žltý dres s čiernymi rukávmi a grafikou pozostávajúcou z panorámy mesta Bern.

V Lige šampiónov robia helvétski futbalisti reklamu platforme Plus500 obchodujúcej s kryptomenami a taktiež stavebnej spoločnosti Weiss+Appetito. V domácich súťažiach majú potom dresy pokryté ešte ďalším sponzormi, medzi ktorých patria KPT, Amag, Komit/TimeTool, či ligový partner Credit Suisse. Tento rok je na oblečení prítomný aj kruhový emblém pripomínajúci 125. výročie. Brankári zabraňujú gólom v bledomodrej, prípadne oranžovej verzii najnovšieho modelu Nike Gardien.

Young Boys sa vďaka zisku majstrovského titulu kvalifikovali do play-off Ligy majstrov, kde vyradili Maccabi Haifa, premožiteľa nášho bratislavského Slovana. Do skupiny im boli následne vyžrebovaní Manchester City, RB Lipsko a CZ Belehrad. Po úvodnej prehre s nemeckým zástupcom dokázali zverenci Raphaëla Wickyho remizovať v Srbsku 2:2 a už zajtra ich čaká prestížny súboj s úradujúcim anglickým majstrom.

Publikované 24. októbra 2023 a zaradené do
2023/2024 Liga majstrov Nike

📸 bscyb.ch, instagram.com/bscyb_offiziell a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok