Čo týždeň dal 42/2023

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Koniec týždňa patrí ďalšiemu vydaniu týždenníka. Dnes sa pozrieme do Francúzska, kde si SC Caen pripomína 110. výročie založenia a Olympique Lyon spomína na polovicu 90. rokov. V Španielsku zaujalo oblečenie UD Levante venované boju proti rakovine a taktiež emblém Rolling Stones na dresoch Barcelony. A v závere sa pozrieme aj na jeden slovenský klub, ktorého dresy sa objavili na módnej prehliadke. Príjemné čítanie!


Dresy SC Caen k 110. výročiu založenia

Francúzsky druholigový SC Caen oslavuje tento rok svoje 110. výročie založenia. Pri tejto príležitosti boli predstavené špeciálne dresy vytvorené vďaka spolupráci talianskeho dodávateľa Kappa a normandskej módnej značky Saint James. Svetlé oblečenie je oživené červeným a modrým pruhom, ktoré sú umiestnené na hrudi a pravom rukáve tričiek a takisto aj na štulpniach. Súpravy dopĺňajú tmavomodré trenírky. Caen si výročné súpravy obliekol vo včerajšom stretnutí Ligue 2 proti Auxerre. Zápas sa skončil remízou 1:1.


Levante v špeciálnych dresoch v boji proti rakovine

Jesenné obdobie patrí aj aktivitám spojeným s upozorňovaním na riziko rakoviny prsníka. Futbalové kluby nastupujú pri tejto príležitosti v ružových dresoch, prípadne doplnia oblečenie vo svojich štandardných klubových farbách ružovou stužkou. Druholigový klub z Valencie sa vydal tento rok menej tradičnou cestou. Na svoje dresy doplnil nákres prsníkov, z ktorých jeden je po mastektómii. UD Levante sa týmto spôsobom rozhodlo poukázať na 35-tisíc prípadov, ktoré každoročne diagnostikujú v celom Španielsku.


Re-edícia dresov Lyonu zo sezóny 1995/96

Nemecká spoločnosť Adidas vydala re-edíciu dresov Olympique Lyon z 90. rokov. Tá znovu oživuje spomienky na ikonický dizajn používaný viacerými klubmi a reprezentáciami. Francúzsky celok si týmto dresom pripomína sezónu 1995/96, kedy sa dostal až do finále Ligového pohára. Tričká majú pod výstrihom odvážny diamantový vzor, ktorý si fanúšikovia pamätajú aj vďaka nemeckej reprezentácii z MS 1994 v USA. Takisto bol zachovaný pôvodný emblém nemeckého výrobcu vo forme nápisu, historický klubový znak, či logo dobového partnera Aoste. Dresy neuvidíme v akcii na ihrisku, sú určené len klubovým priaznivcom, ktorí si v nich môžu zaspomínať na svojich obľúbených hráčov. Pri ich výrobe už ale boli použité najmodernejšie technológie zabezpečujúce čo najväčšie pohodlie.


Barcelona bude mať na hrudi logo Rolling Stones

V Španielsku pokračuje spolupráca katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona s hudobnou platformou Spotify. Jej súčasťou sú aj rôzne logá na špeciálnych dresoch určených pre niektoré stretnutia. V minulom ročníku nosili futbalisti Blaugranas emblém sovy odkazujúcej na rapera Drakea. Bola to pocta jeho úspechu na hudobnej službe, kde dosiahol 50 miliárd prehratí svojich skladieb. Tento rok sa na dresoch Barcelony objaví ikonické logo Rolling Stones s vyplazeným jazykom. Špeciálna edícia oblečenia bude v akcii počas legendárneho El Clásica. Prestížny zápas proti Realu Madrid je na programe už budúcu sobotu 28. októbra. Upravené dresy boli predstavené aj za účasti Micka Jaggera a ďalších členov kapely, ktorá vydáva po 18 rokoch nový album Hackney Diamonds.


Dresy DAC na módnej show

Nestáva sa často, že by sa dresy slovenských klubov objavili na módnej šou. V Dunajskej Strede však na slovenské pomery pristupujú ku svojmu klubovému oblečeniu nadštandardne. Nielenže si dresy prispôsobujú na mieru s odkazom na okolitú prírodu, či dominanty mesta. Dokonca ich aj prezentujú takým spôsobom, že futbalové oblečenie nemusí patriť len na trávniky, ale môže byť aj súčasťou každodennej módy. V piatok sa konal v MOL aréne ďalší ročník WLF Fashion Show, na ktorej sa predstavili okrem známych módnych návrhárov z Budapešti aj modelky oblečené do produktov klubového fanshopu DAC. Z dostupných zdrojov som fotografie dresov priamo na móle nenašiel, klub však akciu propagoval podareným príspevkom na Instagrame.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok