Dresy Celticu Glasgow 2023/2024

2023/2024 Adidas Liga majstrov Škótska Premier League
Autor: Myso

Škótsky titul obhajuje tento rok Celtic Glasgow. The Bhoys získali v predchádzajúcej sezóne už svoje 53. ligové prvenstvo a vďaka tomuto úspechu sa predstavujú aj v aktuálnej edícii Ligy majstrov. Zverencov Brendana Rodgersa oblieka nemecká spoločnosť Adidas, ktorá klubu pripravila v aktuálnom ročníku už štvoricu dresov.

Zelené pruhy s nádychom farebného skla

Hlavné oblečenie má svieži vzhľad so zachovaním tradičného pruhovaného štýlu v modernom prevedení. Zelené pruhy sú na oblečení zastúpené pomocou grafiky inšpirovanej výplňou z farebného skla nachádzajúceho sa nad vchodom na legendárny štadión Celtic Park.

Tričká dopĺňajú čierne detaily umiestnené v okolí výstrihu, na zakončeniach rukávov i spodnom lemovaní. Vzor využitý na zelených prúžkoch potom nájdeme aj uprostred bielych štulpní. Tie spoločne s bielymi trenírkami kompletizujú vzhľad domácich súprav.

Historický vstup na štadión Celtic Park s mozaikou z farebného skla.

Spomienka na škótske dedičstvo

Náhradné oblečenie bolo oficiálne predstavené už v závere júna. Tmavé súpravy vzdávajú hold škótskemu dedičstvu a tradíciám pomocou použitého zeleno-bieleho vzoru v okolí výstrihu a na koncoch rukávov. Dresy sú doplnené šedými detailmi a trojicou tmavozelených prúžkov na pleciach. Spomínané prevedenie pokračuje aj na trenírkach a štulpniach, uprostred ktorých opäť nájdeme biely vzor s lomenými prúžkami.

Tretie súpravy inšpirované hudobnou scénou

Spoločne s hlavnými pruhovanými dresmi boli predstavené aj tretie súpravy. Tie sú vo sviežej svetlozelenej farbe. Podľa slov dizajnérov ich inšpirovala živá hudobná scéna v Glasgowe, v ktorej sa umelci spájajú aj vďaka svojmu pozitívnemu vzťahu k futbalu a Celticu. Na oblečení je použitá textúra pripomínajúca zvukové vlny. Vďaka nápaditému vzoru pôsobí predná strana o niečo tmavším dojmom ako prevažne jednofarebný chrbát.

120 rokov pruhovaného vzhľadu

Celtic si v polovici augusta pripomenul aj jedno významné výročie. Tento rok uplynulo presne 120 rokov od momentu, kedy si futbalisti glasgowského klubu po prvýkrát obliekli svoje ikonické bielo-zelené pruhované dresy. Stalo sa tak 15. augusta 1903 a odvtedy boli kluboví priaznivci svedkami mnohých slávnych momentov a nezabudnuteľných spomienok. Za všetky spomeňme rok 1967, kedy legendárny Billy McNeill zdvihol nad hlavu trofej za víťazstvo v Európskom pohári majstrov.

Významné jubileum si spoločne s klubom pripomenul aj dodávateľ Adidas. Nemecká spoločnosť pripravila špeciálnu limitovanú edíciu bielo-zelených pruhovaných dresov, na ktorej dala do úzadia všetky moderné prvky. Vďaka tomu tak mohlo vyniknúť ikonické prevedenie dokonalých pruhov, ktoré s hrdosťou nosili celé generácie hráčov i priaznivcov Celticu.

Logo výrobcu i klubový znak sú vyhotovené v nenápadnom svetlošedom prevedení, tradičná trojica prúžkov na pleciach pre zmenu v zelenej, ktorej odtieň je len o niečo tmavší ako farba legendárnych pruhov. Atmosféru retro vzhľadu sa podarilo zachovať aj vďaka ochotným klubovým partnerom, ktorí súhlasili, že na špeciálnych súpravách budú ich logá tentokrát chýbať.

Naďalej s dvojicou Dafabet – Magners

Spomínanými partnermi glasgowského klubu zostávajú aj v ďalšom období stávková spoločnosť Dafabet a pivovar Magners. Pokiaľ nie je možné použiť emblém stávkovej spoločnosti, 53-násobný škótsky majster robí na hrudi reklamu svojej nadácii. Brankári glasgowského klubu chytajú v brankárskom modeli Adidas Tiro 23 Pro Goalkeeper. Najčastejšie sa predstavujú v žltej a svetlozelenej verzii, alternatívou je ešte ružová.

Celtic bol vyžrebovaný do skupiny E, kde sú jeho súpermi Altético Madrid, Lazio Rím a Feyenoord Rotterdam. V prvých dvoch stretnutiach ťahali zverenci Brendana Rodgersa za kratší koniec, keď prehrali v Holandsku (0:2) a doma nestačili ani na svojho talianskeho protivníka (1:2). Najbližšie ich čaká 25. októbra domáce vystúpenie proti madridským Atlétom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok