Dresy Šachtaru Doneck 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Puma
Autor: Myso

Stabilným účastníkom skupinovej fázy Ligy majstrov je Šachtar Doneck. Úradujúci ukrajinský majster pokračuje v rovnakých dresoch, aké mal k dispozícii aj v sezóne 2022/23. Hlavným dôvodom je pretrvávajúci vojenský konflikt na území Ukrajiny, kvôli ktorému hrajú Baníci svoje európske domáce zápasy na hamburskom štadióne Volksparkstadion.

Jedinou novinkou oproti minulému ročníku je logo hlavného partnera. Štrnásťnásobný ukrajinský šampión podpísal v lete trojročnú zmluvu so stávkovou spoločnosťou Favbet, ktorá nahrádza predchádzajúceho partnera Parimatch pôsobiaceho v rovnakom odvetví. V najprestížnejšej európskej súťaži majú však doneckí futbalisti kvôli licenčným dôvodom na svojich dresoch logo holdingovej spoločnosti SCM.

Oranžové dresy s dvojicou čiernych pruhov, vojenské zelené s textúrou šachovnice a tretie svetlošedé pripravila klubu nemecká spoločnosť Puma. Futbalisti ukrajinského majstra sa už vo všetkých stihli predstaviť vo svojich troch úvodných zápasoch skupiny H. V oranžovom podľahli Portu 1:3, v zelených vyhrali v Antverpách 3:2 a v šedých pred pár dňami prehrali v Barcelone 1:2.

Brankári chytajú v katalógovom modeli teamGLORY, ktorý poznáme aj vďaka trnavskému Spartaku. Vo väčšine stretnutí nastupujú vo fialovej farbe. V Lige majstrov si však vyskúšali už aj svetlú žltú a v letných zápasoch pred začiatkom súťažného ročníka si zachytali aj v červenom. Podľa klubového e-shopu existuje aj oranžová verzia.

Šachtar sa do skupinovej fázy kvalifikoval automaticky ako víťaz ukrajinskej najvyššej súťaže. V minulom ročníku obsadil donecký klub v konkurencii Realu Madrid, RB Lipsko a Celticu Glasgow tretiu priečku, vďaka ktorej pokračoval na jar v Európskej lige UEFA. V nej najprv po penaltovej dráme uspel proti francúzskemu Rennes, no následne ho v šestnásťfinále zastavil Feynoord. Ukrajinskému zástupcovi nevyšla najmä odveta, keď po domácej remíze 1:1 prehral v Rotterdame vysoko 1:7.

Publikované 31. októbra 2023 a zaradené do
2023/2024 Liga majstrov Puma

📸 instagram.com/fcshakhtar, shop.shakhtar.com a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok