Dresy Galatasaraya Istanbul 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Na zozname účastníkov tohtoročnej skupinovej fázy Ligy majstrov nám chýba posledný klub. Tým je turecký majster Galatasaray, ktorý bol vyžrebovaný do skupiny A. Istanbulský celok predstavil svoje nové tretie dresy len v závere októbra a tak nastal ten správny čas predstaviť si jeho súpravy pre aktuálnu sezónu.

Hlavné oblečenie bolo uvedené v závere minulej sezóny. Stalo sa tak počas osláv 23. majstrovského titulu, ktorý klub získal po štvorročnom čakaní. Galatasaray pokračuje aj v aktuálnom ročníku v zošívanom prevedení. Z tričiek však zmizla čierna farba a sú len v tradičnom červeno-žltom prevedení. Verzia pre európske zápasy má na zadnej strane kruhový výsek, v ktorom sú umiestnené čísla a menovky hráčov.

Náhradné biele dresy zaujmú svojim čistým prevedením. Na tričkách dopĺňa bielu farbu svetlá šedá prítomná v okolí výstrihu a na rukávoch. Zaujímavým kontrastným prvkom je výrazný tmavočervený pruh na svetlošedých trenírkach. Vďaka tomuto elementu ich je jednoduché odlíšiť od bielych, predstavených k hlavným súpravám. Replika dresov má oproti zápasovej verzii výrazne menšie zastúpenie šedej farby, čo si môžete porovnať aj na obrázkoch nižšie.

Nedávno predstavené tretie dresy sú návratom do histórie. Ikonické pruhované prevedenie je skombinované s golierikom doplneným dvojicou gombíkov. Oblečenie je oslavou stého výročia vyhlásenia samostatnej Tureckej republiky z októbra 1923. Tento historický fakt pripomína aj podpis Mustafu Kemala Atatürka vyšitý nad klubovým znakom.

Partnerom úradujúceho tureckého šampióna je v domácej súťaži dopravná spoločnosť Sixt. V Lige majstrov robia zverenci Okana Buruka reklamu azerbajdžanskej štátnej ropnej a plynárskej spoločnosti SOCAR. Brankári chytajú v pruhovanom drese Nike, ktorý obdržali elitné tímy vrátane Barcelony, Paríža Saint-Germain, či FC Liverpool.

Galatasaray si musel účasť v skupine vybojovať cez tri predkolá, v ktorých postupne vyradil Žalgiris Vilnius, Olimpiju Ľubľana a FK Molde. V hlavnej fáze Ligy majstrov sú jeho súpermi Bayern Mníchov, Manchester United a FC Kodaň. Po troch stretnutiach má turecký majster na svojom konte 4 body za remízu v Dánsku a víťazstvo na Old Trafford.

Publikované 1. novembra 2023 a zaradené do
2023/2024 Liga majstrov Nike

📸 instagram.com/galatasaray, nike.com a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok