Štvrté dresy Atlética Madrid 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Aj keď sme v stredu uzavreli seriál predstavovania dresov tohtoročných účastníkov skupinovej fázy Ligy majstrov, novinky nám naďalej pribúdajú. Počas minulého týždňa sa o to postarali futbalisti Atlética Madrid, ktorí si zaspomínali na stretnutie s Celticom zo sezóny 1973/74. Rovnako ako pred 50 rokmi nastúpili v Glasgowe v kombinácii červených tričiek, modrých trenírok a červených štulpní.

Dôvodom uvedenia špeciálnych štvrtých dresov bol fakt, že všetky tri súpravy madridského celku neboli podľa prísnych pravidiel UEFA dostatočne kontrastné s tradičnými zeleno-bielymi dresmi škótskeho majstra. Španielsky zástupca totiž v doterajšom priebehu aktuálnej sezóny nastupoval okrem tradičných červeno-bielych tričiek len v modro-bielom prevedení venovanom 120. výročiu založenia klubu. Rovnako nemohol použiť ani svoje tretie dresy, ktoré sú svetlozelené.

„Túto stredu sa opäť stretneme s historickým klubom na mýtickom štadióne Celtic Park, kde budeme mať tú česť prežiť duel, ktorý o polstoročie neskôr zostáva v pamäti všetkých hráčov Atlética,“ povedal pred stretnutím klubový prezident Enrique Cerezo. Atléti na zápas nastúpili v červených dresoch uvedených v ročníku 2021/22 ku 75. výročiu premenovania klubu z Club Atlético-Aviación na Club Atlético de Madrid. Z oblečenia však už ale prirodzene zmizol neaktuálny odkaz na výročie a taktiež pribudol nový klubový partner Riyadh Air.

Atlético v zápase napodobilo svojich bývalých hráčov a z Glasgowa si aj tento rok prinieslo remízu. Tentokrát ale nebola bezgólová, ako pred 50 rokmi. Diváci videli po dva góly na obidvoch stranách. Tím vedený Diegom Simeonem je po polovici odohraných stretnutí na priebežnom postupovom druhom mieste s jednobodovou stratou na vedúci Feyenoord.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok