Dresy Atlética Madrid k 120. výročiu

2022/2023 2023/2024 Liga majstrov Nike Primera Division
Autor: Myso

Španielske Atlético Madrid si tento rok pripomína svoje 120. výročie založenia a pri tejto príležitosti si jeho hráči oblečú špeciálnu edíciu modro-bielych dresov. Tie sú inšpirované oblečením, aké nosili vôbec prví hráči v histórii tohto úspešného klubu.

Klub Atlético de Madrid bol založený 26. apríla 1903 ako pobočka Athletic Club skupinou baskických študentov žijúcich v Madride. Ako klubové farby boli vybrané modrá a biela. Prvý znak Atlética Madrid mal kruhový tvar s prepletenými iniciálkami Athletic Club. Súčasné červeno-biele prevedenie tričiek bolo prijaté v roku 1911, klubový znak s pruhmi a medveďom pod stromom potom o šesť rokov neskôr.

Na svoje 120. narodeniny si hráči klubu oblečú modro-biele dresy z dielne americkej spoločnosti Nike. Zošívané prevedenie je čiastočne viditeľné aj na zadnej strane tričiek, ktorej však dominuje modrá farba. Takisto rukávy sú v jednotnom farebnom prevedení. Súpravy dopĺňajú modré trenírky a modré štulpne. Na dresoch nebudú chýbať ani súčasní kluboví partneri – WhaleFin.com, Hyundai a Ria Money Transfer.

Atlético sa vo výročných dresoch predstaví už v stredajšom zápase 31. kola najvyššej španielskej súťaže proti Malorke. Zverencom Diega Simeoneho patrí v La Lige priebežné tretie miesto, keď v 30 stretnutiach nazbierali 60 bodov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok