Hlavné dresy FC Liverpool 2023/2024

2023/2024 Nike Premier League
Autor: Myso

Začiatok mája patrí predstaveniu nových dresov FC Liverpool. The Reds si aj v ďalšej sezóne zahrajú v oblečení s jednoduchým dizajnom, ktorý je tentokrát odkazom na poslednú sezónu legendárneho manažéra Billa Shanklyho. Ten zakončil svoju úspešnú misiu na lavičke Liverpoolu triumfom v FA Cupe v roku 1974.

Dres je inšpirovaný 70. rokmi minulého storočia, ktorých štýl je viditeľný najmä na výraznom bielom okrúhlom výstrihu a taktiež aj na zakončeniach rukávov. Do bielej sú zladené všetky emblémy vrátane loga s číslom 97 odkazujúcom na tragédiu v Hillsborough. Spomínaná sezóna 1973/74 bola Shanklyho poslednou zo 14 strávených v Liverpoole. Počas svojho pôsobenia transformoval klub na popredný celok anglického a európskeho futbalu, keď s ním postúpil do najvyššej súťaže, získal tri majstrovské tituly, dva FA Cupy a taktiež aj vyhral Pohár UEFA (1973). Viedol tím, ktorý zahŕňal hviezdy ako Ian Callaghan, Kevin Keegan, či Ray Clemence.

Nové dresy si zverenci nemeckého trénera Jürgena Kloppa prvýkrát vyskúšajú vo svojom poslednom domácom vystúpení aktuálneho ročníka proti Aston Ville. Stretnutie naplánované na 20. mája bude zároveň posledným zápasom na štadióne Anfield Road pred dokončením rozšírenia jednej z jeho tribún, ktoré navýši kapacitu o ďalších 7000 miest. „Nové domáce dresy sú klasika. Vzhľadom na inšpiráciu z minulosti pôsobia ikonicky a patria k histórii tohto skvelého klubu. Tešíme sa, že si ich oblečieme pred vlastnými fanúšikmi v zápase proti Aston Ville,“ skonštatoval kapitán tímu Jordan Henderson.

Na záver už len upresníme, že Liverpool bude naďalej nastupovať kompletne v červenom prevedení. Fotografia z oficiálneho e-shopu spoločnosti Nike zahŕňa biele štulpne, ktoré však nebudú súčasťou nových súprav. The Reds patrí v závere ročníka piata priečka, po 34 odohraných stretnutiach majú na svojom konte 59 bodov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok