Pohárové dresy SSC Neapol 2023/2024

2023/2024 Emporio Armani Liga majstrov
Autor: Myso

Odkedy začala SSC Neapol obliekať domáca spoločnosť slávneho návrhára Giorgia Armaniho, znamená to pre tento klub každoročne veľkú porciu dresov. Výnimkou nebude ani aktuálny ročník, v ktorom už úradujúci taliansky majster predstavil svoj celkovo štvrtý dres. Špeciálnej edície sa opäť dočkalo oblečenie určené pre európske pohárové zápasy.

Biele tričká sú v podstate alternatívnou verziou hlavných belasých dresov, ktorým dominuje talianska trikolóra. Zatiaľ čo v domácej súťaži sú súpravy osviežené siluetou sopky Vezuv a skombinované s tmavomodrou farbou, čerstvo predstavená verzia pre pohárové stretnutia sa vyznačuje jednofarebným základom. Navyše okrem spomínaných národných farieb nezabúda ani na tradičnú klubovú belasú.

Európske verzie dresov nie sú v prípade neapolského klubu žiadnou novinkou. Partenopei mali špeciálne edície oblečenia už v časoch, kedy ich ešte obliekala Kappa a v tíme pôsobil aj náš reprezentačný rekordér Marek Hamšík. Často sa kombinovalo najmä so zlatou, či žltou a úpravy sa väčšinou týkali hlavných belasých dresov. Už v minulej sezóne však prešli zmenou práve náhradné biele súpravy, kde boli belasé rukávy nahradené šedými. Pre spomienku prehľad s porovnaním oblečenia pre Sériu A a európske súťaže z posledných šiestich sezón:

Paradoxom je, že Neapol si možno v skupinovej fáze aktuálnej edície Ligy majstrov vo svojich nových bielych dresoch ani len nezahrá! Doma totiž nastupuje v tradičných belasých farbách a tie využil aj vo svojom prvom zápase na pôde červeno-bielej portugalskej Bragy. V červenom hráva aj ďalší súper talianskeho klubu, ktorým je nemecký Union Berlín. A pre šláger v Madride sa proti domácemu Realu počíta s využitím tretích čiernych súprav predstavených na začiatku septembra.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok