Tretie dresy Realu Madrid 2023/2024

2023/2024 Adidas Liga majstrov Primera Division
Autor: Myso

August priniesol obrovskú porciu dresov a do série článkov sa nezmestili tretie súpravy Realu Madrid. Keďže nám pomaly končí september, je ten najvyšší čas napraviť to. Nasledujúce riadky prinášajú pohľad na nové oblečenie kráľovského klubu, ktoré kombinuje tmavý základ s nenápadnými šedými a kontrastne žiarivými žltými prvkami.

Dizajnéri spoločnosti Adidas zvolili pre Real pomerne prekvapujúce prevedenie tretích dresov. Kombinácia čiernej a žltej je v prípade madridského klubu samozrejme tradičným alternatívnym prevedením a aj aktuálne súpravy odkazujú na úspešné finále Ligy majstrov z roku 2000 proti Valencii. Avšak z čisto farebného hľadiska dresy nie sú veľmi odlišné od tmavomodrých náhradných súprav predstavených ešte počas júla.

Čierne oblečenie v sebe skrýva niekoľko zaujímavých detailov. Už samotný povrch tričiek je oživený nenápadnými diagonálnymi prúžkami. Elegantne pôsobí aj čierny gombík umiestnený v spodnej časti výstrihu. Práve ten je na ľavej strane oživený žltým nápisom RMCF, ktorý nájdeme aj na prednej strane štulpní. Súpravy sú vyrobené z recyklovateľných materiálov ako súčasť kampane spoločnosti Adidas v otázke udržateľnosti.

V článku o tretích súpravách klubov sa zvykneme pristaviť aj pri oblečení brankárov. Výnimkou nebude ani 35-násobný španielsky šampión. Gólmani Realu chytajú tento rok v modeli Adidas Tiro 23 Pro Goalkeeper. Najčastejšie sa predstavujú vo svetlozelenej verzii doplnenej čiernymi prvkami a bielymi prúžkami. Alternatívou je červené a čierne oblečenie.

Podobne ako ostatné popredné tímy, aj Real začal v priebehu septembra boje v skupinovej fáze Ligy majstrov. Štrnásťnásobný víťaz ušatej trofeje si v úvodnom stretnutí poradil s nemeckým Unionom Berlín 1:0. Zvyšnými protivníkmi kráľovského klubu sú ešte taliansky majster SSC Neapol a portugalský zástupca SC Braga. V minulom ročníku stroskotal madridský celok v semifinále, kde ho vyradil neskorší víťaz súťaže Manchester City.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok