Špeciálne dresy Bayernu Mníchov 2023/2024

2023/2024 Adidas Bundesliga
Autor: Myso

Polovica septembra priniesla aj špeciálne dresy Bayernu Mníchov. Ako už bolo spomínané v nedávnom týždenníku, oblečenie vydané pri príležitosti známeho Oktoberfestu dostáva aj vlastný článok, v ktorom si k nemu prezradíme niekoľko zaujímavostí.

Pre aktuálny ročník zvolil Bayern zelenkavý dizajn so vzorom horských kvetov. Podobne, ako na tretích dresoch určených pre európske pohárové súťaže, sa na hrudi nachádza historický znak Bayernu pochádzajúci zo zakladajúcich listín mníchovského klubu. Zvolená farba súvisí s výrazom „Wiesn,“ ktorý v preklade znamená pole a je jednou z prezývok populárneho ľudového festivalu.

Spomínaná prezývka sa vo forme nápisu Wiesn 2023 nachádza aj na vnútornej strane tričiek spoločne s bielym kvetom, ktorým je už aj z minulosti dobre známy plesnivec. Tradičný klubový znak dostal priestor na zadnej strane tesne pod krkom. Súpravy doplnili zelenkavé trenírky a zelenkavé štulpne, s nenápadne vyhotovenými tromi prúžkami charakteristickými pre nemeckého výrobcu Adidas.

Mužský tím Bayernu si zahral v oblečení v zápase 4. kola Bundesligy proti Bayeru Leverkusen. Mníchovský klub v stretnutí remizoval 2:2 a prišiel o prvé body v aktuálnom ročníku. V nasledujúcom stretnutí už však obhajcovia majstrovského titulu zabodovali naplno, a po vysokom víťazstve 7:0 nad Bochumom sú momentálne na prvej priečke najvyššej nemeckej súťaže.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok