Tretie dresy FC Barcelona 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Nike Primera Division
Autor: Myso

Kompletnú sadu oblečenia pre sezónu 2023/24 už má aj úradujúci španielsky majster. FC Barcelona odhalila začiatkom septembra svoje nové tretie dresy v akvamarínovej farbe, ktorá symbolizuje inšpiráciu a kreativitu. Podľa tlačovej správy klubu, svetlá farba odráža podstatu Barcy, jej históriu, herný štýl a mladé hviezdy z akadémie La Masia, ktoré môžu byť vzorom pre každého.

Nové oblečenie v inovatívnom dizajne ukazuje ducha a energiu samotného klubu. Netradičné akvamarínové prevedenie dopĺňajú prvky v ikonických klubových farbách. Modrá a červená nechýbajú na manžetách rukávov, v okolí výstrihu, či v jemnom vzore pokrývajúcom celý povrch tričiek. Logo spoločnosti Nike a klubový znak sú v čiernom prevedení. V rovnakej farbe sú aj emblémy partnerov Spotify, Ambilight a UNHCR (Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov).

Aj tretie dresy Barcelony sú vyrobené zo 100% recyklovaných materiálov, ktoré sú premenené na jemnú niť, aby vytvorili látku, ktorá umožňuje najlepší možný športový výkon s čo najmenším dopadom na životné prostredie. Zaujímavosťou je, že akvamarínové súpravy nebudú používať len futbalisti. V tomto netradičnom prevedení uvidíme v aktuálnom ročníku aj barcelonských basketbalistov, hádzanárov, futsalistov, či hokejistov. Barcelona debutovala v novom oblečení vo včerajšom stretnutí 3. kola La Ligy na pôde Osasuny. Zverenci trénera Xaviho Hernándeza zvíťazili 2:1 vďaka presným zásahom Koundého a Lewandowskeho.

Akvamarínové súpravy doplnili už skôr predstavené modro-červené dresy v klasickom vzhľade a takisto aj biele oblečenie, ktoré vzdáva hold Johanovi Cruyffovi. Brankári chytajú v dizajne, ktorý majú k dispozícii elitné kluby spolupracujúce s americkým dodávateľom. Zatiaľ sa predstavili v čiernom, zelenom a ružovom prevedení. Vo Villarreale chytal Marc André Ter Stegen v čiernom drese Nike Park VI Goalkeeper. Barcelona plánuje naďalej používať aj hráčske žlté dresy predstavené minulý rok.

Už onedlho odštartuje aj skupinová fáza prestížnej Ligy majstrov. Barcelona bola do nej tento ročník vyžrebovaná do skupiny H, kde sa stretne s portugalským FC Porto, ukrajinským Šachtarom Doneck a belgickým Royal Antverpy. Vlani Blaugranas obsadili v skupine tretie miesto a následne vypadli v Európskej lige UEFA s Manchestrom United. Katalánsky veľkoklub je päťnásobným víťazom “ušatej” trofeje, naposledy sa z triumfu tešil v roku 2015.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok