Náhradné dresy FC Barcelona 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Nike Primera Division
Autor: Myso

Minulý týždeň priniesol debut nových náhradných dresov FC Barcelona. Stalo sa tak v Los Angeles počas predsezónneho amerického turné. Blaugranas sa budú na súperových ihriskách predstavovať v ročníku 2023/24 v menej tradičnom bielom oblečení. To si futbaloví priaznivci spájajú hlavne s ich najväčším rivalom, no táto farba patrí dlhé roky aj k Barcelone a najmä k jej legende Johanovi Cruyffovi.

Biele tričká sú doplnené tradičnými klubovými farbami na koncoch rukávov. Oblečenie vychádza dizajnovo zo 70. rokov minulého storočia, kedy sa katalánsky veľkoklub taktiež predstavoval u súperov v bielych tričkách. Veľkým návratom do minulosti je aj klubový znak z roku 1978. Dvojica partnerov Spotify a Ambilight.TV sú spoločne s logom Úradu komisára OSN pre utečencov v modrom prevedení. Aj nové náhradné dresy sú súčasťou klubovej kampane Here to lead the way, ktorá bola spustená pri prezentácii pruhovaného oblečenia pre aktuálnu sezónu

Nový dres nie je prvým bielym dresom v histórii Barçy. Známi hráči klubu ako Alcántara, Samitier, César či náš Ladislav Kubala si v bielom zahrali v období medzi 20. a 70. rokmi minulého storočia. Cruyff, ktorý vyvinul novú značku herného štýlu pre FC Barcelona, ​​mal na sebe bielu farbu pri niekoľkých príležitostiach, vrátane zápasu Pohára UEFA 1. marca 1978 proti Aston Ville. V minulotýždňovom prípravnom zápase proti Arsenalu však futbalisti Barcelony nastúpili v bielom prvýkrát po vyše štyridsiatich rokoch!

Barcelona má už za sebou americké turné, počas ktorého sa stretla s Arsenalom (3:5), Realom Madrid (3:0) a AC Miláno (1:0). Na zverencov Xaviho Hernándeza čaká najbližšie zápas o Trofej Joana Gampera, v ktorom 8. augusta privítajú na domácom štadióne Tottenham Hotspur. Nová sezóna La Ligy odštartuje pre Blaugranas v nedeľu 13. augusta zápasom v Getafe.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok