Náhradné dresy Bayernu Mníchov 2023/2024

2023/2024 Adidas Bundesliga Liga majstrov
Autor: Myso

V závere júla boli oficiálne predstavené nové náhradné dresy Bayernu Mníchov. Nemeckého šampióna uvidíme na súperových ihriskách v čiernom prevedení. Nové súpravy sú poctou globálnej komunite fanúšikov, ktorí zdieľajú tímového ducha zoceleného v slogane „Mia San Mia” – „Sme, kto sme.“

Tmavý dres je na prednej strane oživený ružovo-zelenou textúrou mapy sveta s vyznačenými miestami fanklubov bavorského klubu. Jasné farby potom symbolizujú svetlá veľkomiest ako New York, Šanghaj, Bangkok, Tokio, či Singapur. Na všetkých týchto miestach má mníchovský klub svojich priaznivcov a dve posledné menované aj nedávno navštívil v rámci prípravného letného turné. Spomínaný klubový slogan „Mia San Mia” je vytlačený svetlozelenou farbou na zadnej strane výstrihu. Motto vyjadruje tímovú dôveru, sebavedomie a víťaznú mentalitu.

„Týmto dresom chceme spolu s naším partnerom Adidas vyjadriť, že myšlienka nášho klubu ‘Mia San Mia’ sa rozšírila z Mníchova a Bavorska k fanúšikom po celom svete. FC Bayern spája ľudí, ktorí sú nadšení pre tento klub, jeho futbal a jeho hodnoty – bez ohľadu na to, kde žijú,“ povedal o novom tmavom oblečení Andreas Jung, člen predstavenstva FC Bayern. „Touto odvážnou novou súpravou chceme odrážať význam ‘Mia San Mia’ – globálne myslenie, ktoré presahuje hranice a futbal. Spája fanúšikov FC Bayern z celého sveta a vyznačuje sa sviežim dizajnom v pútavej farebnej palete, akú fanúšikovia ešte nevideli,” doplnila zástupcu klubu Lisa Datz, produktová manažérka Adidas Football.

Bavorský klub sa na spomínanom ázijskom turné stretol s Manchestrom City (1:2), japonským celkom Kawasaki Frontale (1:0) a FC Liverpool (4:3). Na obhajcov nemeckého majstrovského titulu ešte čaká v pondelok zápas s Monakom. Nová sezóna Bundesligy štartuje pre zverencov Thomasa Tuchela v piatok 18. augusta, kedy sa o 20:30 predstavia na ihrisku Werderu Brémy.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok