Hlavné dresy FC Barcelona 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Nike Primera Division
Autor: Myso

Deň po uvedení nových dresov Realu Madrid prichádza na rad aj úradujúci španielsky majster. Barcelona si novým oblečením pre sezónu 2023/24 pripomína svoj ženský tím. Ten odohral svoj prvý zápas na dnešnom štadióne Camp Nou už začiatkom 70. rokov minulého storočia.

Katalánsky veľkoklub sa pre najbližšiu sezónu vracia k svojmu tradičnému prevedeniu so širokými pruhmi v neodmysliteľných farbách Blaugranas. Najvýraznejším prvkom je špeciálne upravený klubový znak zasadený do diamantu. Ten je do oblečenia zakomponovaný unikátnou technológiou, ktorá pri určitých uhloch vytvára farebné odlesky. Klub v tlačovej správe pripomína aj dôraz na udržateľnosť. Súpravy sú opäť vytvorené zo 100% recyklovaného polyestru. Fanúšikovia tak kúpou nových dresov nielen podporia svoj obľúbený klub, ale zároveň aj znížia negatívne dopady na životné prostredie.

Tvar diamantu v znaku odkazuje na prvý ženský tím, ktorý sa v Barcelone sformoval začiatkom 70. rokov. Bol tvorený klubovými fanúšičkami a za svoje logo si vybral kombináciu tradičného znaku Barcy a jej B-tímu, ktorý má práve kosodĺžnikový tvar. Tím bol postupne pretransformovaný do klubových štruktúr a dnes už dosiahnutými úspechmi značne konkuruje svojim mužským kolegom. Ženské družstvo Barcelony je totiž aktuálnym víťazom Ligy majstrov a vo svojich radoch má aj držiteľku Zlatej lopty pre najlepšiu hráčku planéty Alexiu Putellasovú.

Partnerom klubu zostáva aj pre nasledujúcu sezónu spoločnosť Spotify. Ženský tím bude na rukáve robiť reklamu mexickej nadnárodnej potravinárskej spoločnosti Bimbo. Muži budú mať na tomto mieste nápis Ambilight TV, čo je produkt holandskej spoločnosti Philips. Priestor na zadnej strane pod číslami vypĺňa logo Úradu komisára OSN pre utečencov. Ani tento rok sa nezabudlo na katalánsku vlajku Senyera, ktorá je umiestnená vzadu pod výstrihom na obdĺžnikovom štítku. Emblémy partnerov, logo Nike, čísla a menovky hráčov budú tento rok biele. Pruhované tričká dopĺňajú modré trenírky a červeno-modré štulpne, na ktorých je taktiež prezentovaný diamantový vzor.

Barcelona získala v minulej sezóne svoj 27. ligový titul. Z triumfu sa tešila po štyroch rokoch a španielsku súťaž vyhrala s 10-bodovým náskokom. Prvá priečka v La Lige garantuje zverencom trénera Xaviho Hernándeza účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Najprestížnejšiu európsku klubovú trofej vyhrali Blaugranas doteraz 5-krát.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok