Dresy Dánska k 100. výročiu založenia Hummelu

2022/2023 Hummel Reprezentácie
Autor: Myso

Spoločnosť Hummel oslavuje tento rok sté výročie svojho založenia a pri tejto príležitosti vydala reedíciu dresov dánskeho reprezentačného mužstva z roku 1986. V ikonickom dizajne sa futbalisti severskej krajiny predstavili na vtedajších majstrovstvách sveta v Mexiku. Nezameniteľný štýl bol následne súčasťou viacerých dresov európskych klubov, vrátane niektorých slovenských. Dnes sa vráti do akcie vďaka zverencom trénera Kaspera Hjulmanda, ktorí v tejto špeciálnej edícii nastúpia na večerné kvalifikačné stretnutie proti Severnému Írsku.

„Majstrovstvá sveta v Mexiku sa zapísali do dánskej futbalovej histórie mnohými spôsobmi. Hoci na pútavé oblečenie boli v tom čase rozporuplné názory, časom si získalo veľké uznanie a taktiež dostalo niekoľko medzinárodných ocenení ako jeden z vôbec najikonickejších dizajnov. Preto si myslíme, že je prirodzené osláviť to spolu s DBU pri príležitosti našej storočnice,“ povedal o reedícií Allan Vad Nielsen, generálny riaditeľ spoločnosti Hummel.

K nadšeniu z návratu ikonického dizajnu sa pridal aj Peter Møller, riaditeľ Dánskej futbalovej únie (DBU): „Všetci milujeme dresy národného tímu, pretože ukazujú našu hrdosť, že môžeme reprezentovať našu krajinu. Oblečenie z MS 1986 je veľmi špeciálne a niekoľkokrát bolo zvolené za jedno z najkrajších. Preto sme nesmierne šťastní, že môžeme poslať náš národný tím na ihrisko proti Severnému Írsku v týchto dresoch a pomôcť tak oživiť spomienky dánskych fanúšikov. Zároveň je to skvelý spôsob ako osláviť krásne 100. výročie nášho partnera.“

Pre Dánsko je táto špeciálna edícia ďalšou zmenou dresov v krátkom čase. Začiatkom roka predstavil Hummel upravené červeno-biele oblečenie, ktoré nadväzujú na súpravy z MS 2022 v Katare a zároveň sa naplno vracia k vzhľadu z víťazného európskeho šampionátu z roku 1992. V aktuálnej kvalifikácii o postup na turnaj do Nemecka sú okrem spomínaného Severného Írska súpermi dánskych futbalistov aj Slovinsko, Kazachstan, Fínsko a San Maríno.


Fotogaléria

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok