Náhradné dresy Borussie Dortmund 2023/2024

2023/2024 Bundesliga Liga majstrov Puma
Autor: Myso

Záver augusta priniesol aj oficiálne predstavenie nových náhradných dresov Borussie Dortmund. Nemeckého vicemajstra uvidíme na súperových ihriskách tradične v tmavšom prevedení. Aktuálne oblečenie je výsledkom fanúšikovskej súťaže, do ktorej prišlo neuveriteľných 15-tisíc návrhov od verných priaznivcov žlto-čierneho klubu.

Čierne tričká sú vyplnené šedou textúrou leteckého pohľadu na námestie Borsigplatz. Práve na tomto mieste bol v roku 1909 klub Borussia Dortmund založený. Dizajn je tak poctou vzniku klubu a jeho spojeniu so samotným mestom a jeho futbalovou kultúrou. Čierny okrúhly výstrih dopĺňajú žlté zakončenia rukávov. Do žltej farby sú zladené aj emblémy výrobcu Puma.

Zástupca nemeckého dodávateľa Marco Mueller netajil svoje nadšenie nad veľkým záujmom dortmundských priaznivcov: „Boli sme ohromení množstvom návrhov od fanúšikov, takže sme museli túto iniciatívu pre náhradné dresy zobrať naozaj zodpovedne. Vybraný dizajn je hlbokou poctou Borsigplatzu a slúži ako neustála pripomienka bohatého futbalového dedičstva Dortmundu.”

„Od našich fanúšikov sme dostali toľko fantastických návrhov dresov. Najmä jeden naozaj vynikol a nadchol porotu. Cítili sme, že tento čierny dizajn je prirodzenou voľbou, ktorá inšpiruje náš dres pre vonkajšie zápasy a sme veľmi spokojní s konečným výsledkom,“ doplnil Carsten Cramer, výkonný riaditeľ Borussie Dortmund. Víťazný návrh potom predstavil jeho autorovi Marcovi športový riaditeľ klubu Sebastian Kehl.

Náhradné čierne súpravy tak dopĺňajú už skôr predstavenú dvojicu žltých dresov, z ktorých jeden si futbalisti osemnásobného nemeckého šampióna obliekajú v domácej súťaži a druhý je určený pre stretnutia v pohároch. Brankári Die Schwarzgelben chytajú v známom pruhovanom modeli. V sezóne sa predstavia v jeho fialovej, oranžovej a zelenej verzii.

Aj Dortmund bol súčasťou štvrtkového žrebu skupinovej fázy Ligy majstrov. Jeho priaznivci sa môžu tešiť na parádnu, no nesmierne náročnú skupinu. Zverenci Edina Terzića sa v nej totiž stretnú s PSG, AC Miláno a Newcastle United! Borussia je víťazom najprestížnejšej európskej klubovej súťaže z roku 1997, pred desiatimi rokmi stroskotala vo finále na svojom odvekom mníchovskom rivalovi.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok