Pohárové dresy Borussie Dortmund 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Puma
Autor: Myso

Ako sa už stalo zvykom, nemecká Borussia Dortmund používa v pohárových súťažiach odlišné súpravy ako v domácej Bundeslige. Tento fakt sa v súvislosti s aktuálnym nemeckým vicemajstrom nemení ani pre sezónu 2023/24. Žlto-čierni sa premiérovo predstavili vo svojich nových pohárových dresoch na americkom turné v zápase proti Manchestru United.

Nové dresy majú podľa tlačovej správy klubu retro-futuristický dizajn, ktorý v sebe spája minulosť a budúcnosť. Dizajnéri nemeckej spoločnosti Puma sa pri návrhu inšpirovali samotným mestom Dortmund, ktoré je známe svojou tradíciou a inováciami. Použitá textúra na tričkách symbolizuje silu a odolnosť, teda vlastnosti ktoré sa spájali s históriou tohto polmiliónového nemeckého mesta. To bolo od polovice 18. storočia známe vďaka spracovaniu ocele.

Žlté tričká sú doplnené čiernym retro golierikom zvýrazneným v prednej časti pruhom v tvare písmena V. Partnerom osemnásobného nemeckého šampióna ostáva aj pre ďalší ročník chemická spoločnosť Evonik. Tričká dopĺňajú čierne trenírky s malými žltými trojuholníkmi na boku a žlto-čierne pruhované štulpne. Tieto časti výstroja sú rovnaké ako pri súpravách, ktoré bude klub používať v domácej ligovej súťaži a predstavili ich ešte v závere mája.

Dortmundský celok v spomínanom stretnutí pokrstil nové pohárové oblečenie víťazne. Borussia si s Manchestrom United poradila 3:2 vďaka dvom gólom Malena a jednému presnému zásahu Moukoka. Nový ročník Bundesligy začína pre žlto-čiernych v sobotu 19. augusta, kedy doma privítajú 1. FC Kolín.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok