Dresy Lazia Rím 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Mizuno Séria A
Autor: Myso

Predstavenie nového oblečenia má za sebou už aj aktuálny taliansky vicemajster. Lazio si túto sezónu pripomína okrúhlych 50 rokov od zisku svojho prvého Scudetta. Toto výročie je súčasťou dizajnu trojice nových dresov z dielne japonskej spoločnosti Mizuno.

Hlavné belasé dresy sú v okolí výstrihu a na koncoch rukávov doplnené tenkým bielym prúžkom. Na oblečení si môžeme všimnúť v jemnom reliéfnom prevedení symbol orla, ktorý súvisí s klubovou prezývkou Le Aquile. Tričká sú inšpirované oblečením z pamätnej sezóny 1973/74, kedy tím triumfoval v Sérii A pod vedením legendárneho trénera Tomassa Maestrelliho.

Náhradné tmavomodré dresy predstavujú hrdosť a vášeň rímskeho klubu. Na koncoch rukávov a vnútornej strane výstrihu nájdeme taliansku trikolóru. Zeleno-bielo-červená kombinácia symbolizuje taliansky znak, ktorý má právo nosiť víťaz najvyššej futbalovej súťaže. Spomienku na 50 rokov starý úspech ešte viac umocňuje použitie historického klubového znaku.

Treťou voľbou sú biele dresy. Tie majú výstrih i manžety rukávov oživené geometrickým vzorom do seba zapadajúcich písmen “L”. Nejedná sa však o začiatočné písmeno klubu, ale o rímsku číslicu 50. Tá tak opäť vyjadruje spomienku na pamätný úspech. Samotné grafické prevedenie je návratom do slávnych čias starovekého Ríma. Vzor nájdeme aj na tmavomodrých trenírkach a štulpniach.

Brankári si zachytajú v trojici dresov s jemnou textúrou zloženou z rôzne zaoblených pruhov. K dispozícii budú mať čiernu, oranžovú a žltú verziu. Na dresoch Lazia zatiaľ chýba emblém generálneho partnera klubu. V predchádzajúcich dvoch ročníkoch robili hráči Biancocelesti reklamu spoločnosti Binance, ktorá sa zaoberá obchodovaním s kryptomenami.

Lazio obsadilo v predchádzajúcej sezóne druhú priečku, keď zaostalo o priepastných 16 bodov za dominantným Neapolom. Pre rímsky celok však bola vicemajstrovská pozícia úspechom, keďže za sebou nechal obidva milánske kluby i Atalantu Bergamo. Strieborná pozícia zabezpečuje zverencom Maurizia Sarriho účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok