Čo týždeň dal 34/2023

Čo týždeň dal
Autor: Myso

S oneskorením prichádza ďalšie vydanie týždenníka. Dnes sa pozrieme do americkej MLS, kde boli predstavené už všetky tretie dresy pre aktuálnu edíciu. Nebudú chýbať ani informácie o talianskom AS Rím, ktorý naďalej pokračuje v dresoch s nápisom SPQR. V Nemecku sa chystá parádna súťaž o dizajn špeciálnych dresov Schalke. A so zaujímavým príspevkom sa pridajú aj Classic Football Shirts, ktorí zhromaždili fotografie hráčov v nesprávnych dresoch. Záver patrí tradične galérii nových súprav predstavených v predchádzajúcom týždni. Príjemné čítanie!


Tretie dresy v MLS

V závere augusta sme spoznali všetky štyri tretie dresy pre tímy MLS. Najvyššia severoamerická futbalová súťaž oznámila, že vybrané tímy dostanú tretie súpravy prvýkrát od roku 2021. Nemecká spoločnosť Adidas ich napokon pripravila kvartetu tímov – newyorským celkom City a Red Bulls, Atlante United a kanadskému FC Toronto. Uvedenie týchto tretích súprav dodáva kolekcii dresov MLS vzrušenie a rozmanitosť, ich cieľom je prijať kultúru mesta každého klubu a prezentovať ju prostredníctvom odvážneho a progresívneho dizajnu. Najviac konzervatívne pôsobia zelené dresy New York City odkazujúce na miestny Central Park. Oblečenie Atlanty United vzdáva poctu pouličnému umeniu graffiti v tuneli Krog Street, tretie súpravy Red Bulls oslavujú 50 rokov hip hopu v New Yorku a pre Toronto sa pre zmenu stal inšpiráciou miestny karibský karneval. Ktorý dres vás zaujal najviac? Neváhajte sa podeliť o svoje názory do komentárov!


AS Rím naďalej s nápisom SPQR

Podobne ako londýnska Chelsea, ani taliansky AS Rím ešte nemá podpísanú zmluvu so svojim novým hlavným partnerom. Zatiaľ čo zástupca z Premier League nastúpil na úvodné stretnutia novej sezóny v dresoch bez akéhokoľvek nápisu, zverenci Josého Mourinha sa vracajú k prevedeniu s textom SPQR. V takto upravených dresoch hrali aj v závere minulej sezóny, po prerušení partnerského kontraktu so spoločnosťou DigitalBits zaoberajúcou sa obchodovaním s kryptomenami. Rímsky klub pritom nastúpil na svoj posledný prípravný zápas ešte v dresoch bez akéhokoľvek nápisu, v prvom kole novej sezóny Série A už ale mali jeho hráči na hrudi spomínaný nápis SPQR. Ten je skratkou rímskeho motta “Senatus Populusque Romanus”“Senát a ľudia Ríma”. Verzia dresov s nápisom je v ponuke aj na oficiálnom e-shope rímskeho klubu.


Dizajnérska súťaž Schalke

Parádnu možnosť pre svojich mladých fanúšikov pripravil nemecký celok Schalke 04. Klub z Gelsenkirchenu oznámil usporiadanie súťaže o špeciálne dresy pre aktuálnu sezónu 2023/24, ktoré si jeho hráči oblečú počas najbližšej jari. Do súťaže sa zapojí celkovo osem fanúšikov Die Königsblauen vo veku 18 – 25 rokov a víťazný návrh bude uvedený do reality v spolupráci s aj na Slovensku dobre známou spoločnosťou 11TeamSports. Všetko sa uskutoční aj vďaka podpore klubových partnerov Veltins a Hülsta. Víťazný návrh bude potom vydaný v limitovanej edícii a výťažok z jej predaja poputuje na charitatívne účely. „Veľmi sa tešíme na návrhy našich mladých priaznivcov, ktorí na mládežníckom kongrese opäť pôsobivo predviedli veľkú vášeň, ktorou dokážu obohatiť náš klub o inovatívne nápady,” povedal o súťaži Peter Knäbel, člen predstavenstva Schalke 04.


Hráči v nesprávnych dresoch

Na úvod sa hodí ozrejmiť pojem “nesprávne dresy”. Jedná sa o také dresy, v ktorých by ste jednotlivých hráčov nečakali. Počas bohatej kariéry si však viacerí z nich obliekli aj netradičné dresy, či už po zápase po výmene so súperom alebo v rôznych exhibíciách. V prehľade tak nájdete napríklad Davida Beckhama v drese Marseille, Lea Messiho v oblečení Celticu alebo Diega Maradonu v súprave Bayernu. Pôvodný príspevok na sociálnej sieti X (bývalý Twitter) je k dispozícii na tomto odkaze.


Nové dresy 34. týždňa

Leto sa chýli ku koncu, odštartovali už všetky významné ligové súťaže, no napriek tomu aj v posledných dňoch pribudlo niekoľko nových dresov. Tentokrát sa pozrieme aj mimo Európy, keďže novinky majú aj kluby z Argentíny a Brazílie. O dresoch vybraných tímov nájdete v priebehu sezóny na tomto webe aj samostatné články.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok