Tretie dresy Arsenalu 2023/2024

2023/2024 Adidas Liga majstrov Premier League
Autor: Myso

Po viacerých odkladoch boli v piatok 18. augusta oficiálne predstavené tretie dresy Arsenalu. Londýnsky celok uvidíme najmä v európskych zápasoch v zeleno-modrom oblečení odkazujúcom na náhradné súpravy z 80. rokov. Adidas ho prezentuje ako modernú reinterpretáciu klasického vzhľadu, ktorý má osloviť fanúšikov na štadióne i doma pri televíznych obrazovkách.

Uvedenie nových tretích dresov sprevádza aj krátky film, v ktorom hráči mužského tímu Declan Rice a Jurrien Timber, spoločne s oporou ženského výberu Leah Williamsonovou navštevujú známe časti Islingtonu v okolí štadióna Emirates. Video oživuje spomienky na 80. roky a snaží sa vniesť do popredia európsky vkus, čo súvisí s účasťou mužského i ženského tímu v prestížnej Lige majstrov.

Nemecký výrobca označuje farbu tričiek ako minerálna zelená. Oblečenie má rukávy v tmavomodrej farbe, tradičné tri pásiky sú v o niečo svetlejšom odtieni. Výstrih je doplnený v prednej časti gombíkom a naboku skratkou klubu AFC. Klubový znak je zjednodušený do podoby kanónu. Arsenal tak tento ročník nebude mať ani na jednom zo svojich troch dresov klasické plnofarebné logo.

Inigo Turner, riaditeľ dizajnu pre futbalové oblečenie v spoločnosti Adidas, povedal: „Vzhľadom na hĺbku archívu súprav Arsenalu je pohľad do minulosti vždy inšpiratívnym miestom, kde začať pri navrhovaní niečoho pre dnešných priaznivcov. Ikonické zelené oblečenie zo sezóny 1982/83 bolo jednorázové. Naše moderné vyjadrenie tejto klasiky s ľahkosťou spája módu a futbal.”

Tretie zelené oblečenie tak dopĺňa už skôr predstavené hlavné červeno-biele dresy odkazujúce na výnimočnú sezónu 2003/04 a náhradné svetložlté oblečenie s odvážnym dizajnom. V krátkosti sa ešte pristavme pri brankároch. Tí sa tento rok predstavujú v známom dizajne Adidas Tiro 23 Goalkeeper. Najčastejšie by mali chytať v jeho čiernej verzii, alternatívou je bledomodrá a svetlozelená.

Arsenal by sa mal v nových zeleno-modrých dresoch predstaviť u súperov v Lige majstrov. V nej mu dnešný žreb prisúdil aktuálneho víťaza Európskej ligy UEFA zo Sevilly, ďalej holandského vicemajstra PSV Eindhoven a takisto druhý tím francúzskej najvyššej súťaže Racing Lens. Jediným úspechom Kanonierov na európskej scéne je nateraz víťazstvo v dnes už neexistujúcom Pohári víťazov pohárov z roku 1994.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok