Náhradné dresy Arsenalu 2023/2024

2023/2024 Adidas Liga majstrov Premier League
Autor: Myso

Aktuálne americké turné využil na predstavenie svojich nových náhradných dresov londýnsky Arsenal. Zatiaľ čo hlavné oblečenie je verné tradičnému dizajnu a oslavuje 20. výročie výnimočnej sezóny, v ktorej klub triumfoval v Premier League bez jedinej prehry, nové náhradné dresy sú dizajnom i farebným prevedením odvážnym prírastkom do pestrej galérie futbalového oblečenia pre nový ročník 2023/24.

Dresy sú inšpirované koreňmi klubu zo severného Londýna. Vlnité čierne pruhy majú predstavovať cesty fanúšikov z okresu Islington do celého sveta, kde dlhé roky podporujú svoj obľúbený tím. Základnou farbou je žiarivá žltá, ktorú dizajnéri nemeckej spoločnosti Adidas označujú výrazom Shock yellow. Čierne pruhy dopĺňajú v okolí výstrihu a na koncoch rukávov svetlomodré detaily.

K novému oblečeniu vzniklo aj sprievodné video, ktoré prezentuje kreativitu, štýl a kultúrny vplyv Arsenalu. Vo videu vystupujú rôzni umelci, hudobníci a herci, vrátane mien ako AntsLive, Scratcha, Theo Ellis, Mabel, Sherelle, Islington Youth Choir, Ashley Walters, Asa Butterfield a Martin Kemp. Hráčov potom zastupujú Bukayo Saka, Martin Odegaard, William Saliba, Alex Zinčenko a Gabriel Martinelli.

„Milujem tento nový dres! Je to svieži vzhľad a skutočne oživuje štýl Arsenalu. Naši priaznivci sú neuveriteľní a je skvelé, že Adidas a klub vytvorili tento dizajn na oslavu ich podpory a našich koreňov v severnom Londýne. Nemôžem sa dočkať, keď nastúpim v novej sezóne v našom novom drese,” povedal k novému náhradnému dresu Brazílčan Martinelli.

Oblečenie už má za sebou aj zápasový debut. Arsenal si nové súpravy vyskúšal v rámci letného amerického turné a pokrstil ich skutočne štýlovo. Výber hviezd MLS zdolal presvedčivo 5:0, keď sa o presné zásahy Kanonierov postarali Gabriel Jesus, Leandro Trossard, Jorginho, Kai Havertz a aj spomínaný Martinelli. Na londýnsky klub čakajú v USA ešte ďalší atraktívni súperi. Do konca júla sa zverenci Mikela Artetu stretnú s Manchestrom United aj FC Barcelona.

Arsenal obsadil v predchádzajúcej sezóne Premier League vicemajstrovskú pozíciu, ktorá mu zaručuje účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Minulý ročník hrali The Gunners skupinu Európskej ligy UEFA, ktorú v konkurencii PSV Eindhoven, Bodø/Glimt a FC Zürich dokázali vyhrať, avšak v osemfinále vypadli s portugalským Sportingom Lisabon po dvoch remízach v penaltovom rozstrele.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok