Tretie dresy Juventusu Turín 2023/2024

2023/2024 Adidas Séria A
Autor: Myso

Svoje tretie dresy pre aktuálnu sezónu 2023/24 už predstavil aj Juventus. Turínsky klub uvidíme na súperových ihriskách okrem bielo-ružovo-strieborných dresov aj v tmavom oblečení. Tmavošedé súpravy čerpajú inšpiráciu z priemyselnej histórie mesta a sú poctou jeho ikonickej architektúre a miestnym pamiatkam.

Povrch dresov zdobí nenápadná textúra, ktorá odkazuje na vzhľad turínskych historických budov. Samotné farebné prevedenie potom nadväzuje na nezameniteľné šedé brankárske oblečenie klubových legiend ako Dino Zoff, Angelo Peruzzi alebo Gigi Buffon. Odkaz na históriu umocňuje použitie nenápadného gombíku v prednej časti výstrihu.

Nemecká spoločnosť Adidas zvolila tento rok pri viacerých tretích dresoch nenápadné prevedenie svojich ikonických troch pruhov. Rovnaký trend vidíme aj na nových súpravách Juventusu, kde sú tradičné pásiky vyhotovené na tričkách, trenírkach i štulpniach vo veľmi podobnom odtieni ako samotný podklad. Jediným kontrastnejším prvkom tak v podstate ostávajú len biele manžety na rukávoch.

Juventus sa v nových tretích dresoch predstavil po prvýkrát v 1. kole aktuálneho ročníka Série A. O ich víťaznú premiéru sa tromi gólmi v prvom polčase postaralo trio Federico Chiesa, Dušan Vlahović a Adrien Rabiot. Brankári Starej dámy chytajú tento rok v modeli Adidas Tiro 23 goalkeeper. V najbližšom období ich uvidíme v jeho modrej, svetlozelenej a červenej verzii.

36-násobný taliansky majster sa tento rok kvôli trestu od UEFA predstaví len v domácich súťažiach. Bianconerri sa tešili z víťazstva v Sérii A naposledy v roku 2020, kedy sa skončila ich deväťročná majstrovská séria. Domáci pohár ukoristili Zebry poslednýkrát v roku 2021.

Publikované 25. augusta 2023 a zaradené do
2023/2024 Adidas Séria A

📸 news.adidas.com, instagram.com/juventus a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok