Tretie dresy AC Miláno 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Puma Séria A
Autor: Myso

Minulý týždeň priniesol aj oficiálne predstavenie tretích dresov AC Miláno. Nemecká spoločnosť Puma pripravila pre Rossoneri prelomový dizajn, ktorý bojuje proti predsudkom a diskriminácii, pričom zároveň spája klubových fanúšikov po celom svete. Odvážne farebné prevedenie ctí záväzok milánskeho klubu k hodnotám rovnosti, rozmanitosti a inklúzie, ku ktorým sa zaviazal aj vo svojom manifeste RespAct.

Jedinečný tretí dres obsahuje viacero netradičných farieb, od ravish lime (očarujúca limetková), cez fuzzy white (šumivá biela), royal sapphire (kráľovská zafírová) až po majestic purple (majestátna fialová), ktoré sú všetky skombinované s ružovým základom. Odvážne farebné prevedenie je v kontraste s jednofarebným klubovým znakom odkazujúcim na slávnu históriu milánskeho celku. Všetko potom dopĺňajú svetlomodré trenírky s ružovými trojuholníkmi na bokoch a svetlomodré štulpne.

„Spoločná bohatá história medzi spoločnosťou Puma a AC Miláno je stelesnená v duchu futbalu,” povedal Marco Mueller, zástupca nemeckého dodávateľa. „Naša najnovšia súprava vzdáva hold fanúšikom, ktorí predstavujú zjednocujúci symbol. Ten zahŕňa nielen ich neochvejnú oddanosť klubu, ale aj lásku k jedinečnosti a nekonvenčnému prístupu. Tento dres je dôkazom sily športu pri prekonávaní kultúrnych rozdielov.“

„Táto tretia súprava je viac než len futbalový dres. Je skutočne symbolom inklúzie. Svojim jedinečným dizajnom a farbami oslavuje silu rozmanitosti. Sme hrdí na to, že môžeme uviesť túto súpravu na trh s naším dlhoročným partnerom Puma a poskytnúť našim fanúšikom fantasticky vyzerajúci dres, ktorý im nielen umožní prejaviť podporu ich obľúbenému tímu, ale tiež im umožní cítiť hrdosť na svoju identitu,“ doplnil Casper Stylsvig, finančný riaditeľ AC Miláno.

Netradičné tretie súpravy skompletizovali oblečenie milánskeho klubu pre aktuálnu sezónu 2023/24. To je svojim prevedením rôznorodé. Zatiaľ čo hlavné červené dresy sú v neobvyklom vzhľade, na ktorom sú ikonické pruhy len naznačené pomocou pútavej textúry, náhradné biele oblečenie svojim klasickým výzorom naplno vzdáva hold bohatej histórii klubu. Brankári chytajú v pruhovaných modeloch, ktoré vidíme pri viacerých tímoch spolupracujúcich so značkou Puma. Predstavená bola zelená, oranžová a čierna verzia.

Pestrofarebné tretie dresy by mali zažiť svoj zápasový debut v druhom domácom stretnutí AC Miláno v tejto sezóne, ktoré je na programe 24. septembra. Rossoneri sa v ňom stretnú s Hellasom Verona. Tím trénera Stefana Pioliho otvoril novú sezónu Série A víťazstvom 2:0 na pôde Bologne. Štvrtý celok minulého ročníka najvyššej talianskej súťaže uvidíme aj v skupinovej fáze Ligy majstrov, ktorej žreb je na programe 31. augusta.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok