Čo týždeň dal 33/2023

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Vitajte pri treťom augustovom týždenníku. Dnes sa pozrieme do Londýna, kde začala Chelsea predávať dresy bez sponzora. Predstavíme si štyri návrhy nového oblečenia Girondins Bordeaux. Dočítať sa budete môcť aj o novinke z Turecka, kde v tamojšej lige povolili reklamy na bokoch tričiek. A nebude chýbať ani zmienka o novej posile Bayernu Mníchov, ktorá zaujala aj vďaka veľkému záujmu o jej dresy. Záver už patrí tradične galérii nových súprav predstavených v uplynulých siedmich dňoch. Príjemné čítanie!


Chelsea predáva dresy bez sponzora

Netradičný štart sezóny prežíva londýnska Chelsea. Klub sa totiž ešte stále nedohodol na zmluve so žiadnym partnerom a tak prvé dve kolá anglickej Premier League odohral v dresoch bez sponzora. Hlavné modré dresy už pritom boli predstavené začiatkom júla, no fanúšikovia dostali možnosť kúpiť si ich až v priebehu minulého týždňa. Niektorým sa páči možnosť mať oblečenie svojho klubu bez zbytočných reklám. Ak sa však priaznivci rozhodnú mať plnohodnotný dres, s kúpou musia nateraz počkať. Klub totiž vydal oficiálne stanovisko, v ktorom oznamuje, že dodatočná dotlač loga partnera na už zakúpené dresy nebude možná.


V Bordeaux vyberajú fanúšikovia tretie dresy

Peknú možnosť pripravil svojim priaznivcom Girondins Bordeaux. Francúzsky klub predstavil štyri možné verzie dresov, z ktorých jedna sa stane novým tretím oblečením pre aktuálnu sezónu 2023/24. Všetky návrhy sú vyhotovené v aplikácii Adidas Locker Room a obsahujú kombináciu bordovej a zlatej. O víťaznom návrhu rozhodujú priaznivci v klubovej mobilnej aplikácii, ktorá je k dispozícii na obidva najpoužívanejšie mobilné operačné systémy Android i iOS. Hlasovanie prebieha počas celého týždňa a bude ukončené dnes vo večerných hodinách. Informácie o víťaznom návrhu nájdete v budúcnosti určite aj na tomto webe. Nateraz sa neváhajte so svojim výberom podeliť v komentároch pod článkom.


V Turecku povolili sponzorov na boku dresov

O zaujímavú novinku sa postarali v Turecku. Vedenie tamojšej Süper Lig schválilo nové miesto pre emblémy klubových partnerov. Tie tak budeme môcť v najvyššej tureckej súťaži vidieť už aj na boku tričiek. Doteraz boli povolené len tri miesta, ktoré poznáme aj z ostatných popredných ligových súťaží – na hrudi, na rukáve a vzadu (v prípade Turecka to je nad číslami). Po novom tak pribudne možnosť mať na vrchnom oblečení až štyroch partnerov súčasne! Toto rozhodnutie bude zaujímavé aj v súvislosti s ďalšími ligovými súťažami. Donedávna boli v Lige majstrov napríklad povolené len reklamy na hrudi, pred niekoľkými rokmi sa však pridala aj možnosť umiestniť ďalšie logo na rukáv.


Bayern predal prvý deň viac ako 10-tisíc dresov Kanea

Jedným z najväčších prestupov tohtoročného leta je presun anglického kanoniera Harryho Kanea z Tottenhamu Hotspur do Bayernu Mníchov. Nová posila bavorského veľkoklubu nenechala chladných ani jeho fanúšikov, ktorí vo veľkom začali kupovať dresy 84-násobného anglického reprezentanta. Podľa klubových informácii sa v deň príchodu kapitána Albionu predalo neuveriteľných 10-tisíc nových dresov prostredníctvom online platforiem a kamenných obchodov. Vďaka tomuto enormnému záujmu tak bol prekonaný predchádzajúci rekord z roku 2020, v ktorom mníchovský celok predal niekoľko tisíc dresov v deň víťazného finále Ligy majstrov.


Nové dresy 33. týždňa

Aj v polovici augusta naďalej platí, že sa vo veľkom predstavuje nové oblečenie pre sezónu 2023/24. Posledné dni patrili najmä oficiálnemu uvedeniu tretích súprav. Tie pribudli klubom ako AC Miláno, Juventus Turín, či londýnskym celkom Arsenal a West Ham. Ich mestský konkurent Tottenham odhalil nové náhradné dresy určené pre zápasy na ihriskách súperov. Okrem európskych zástupcov nájdete tentokrát medzi osemnástimi predstavenými dresmi aj kluby z Južnej Ameriky. Na záver len tradičné pripomenutie, že o vybraných tímoch si budete môcť neskôr prečítať aj v samostatných článkoch.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok