Tretie dresy FC Liverpool 2023/2024

2023/2024 Nike Premier League
Autor: Myso

Po troch článkoch o bielo-bordových dresoch konečne prichádza zmena farby. Tentokrát to bude netradičná fialová, ktorú nájdeme v sezóne 2023/24 aj na dresoch Liverpoolu. Oblečenie v tomto farebnom prevedení je pre hráčov z mesta Beatles treťou voľbou a predstavené bolo tesne pred štartom nového ročníka Premier League.

Súpravy majú nápaditý vlnitý vzor prítomný na tričkách, trenírkach i štulpniach. Dresy sú doplnené čiernymi detailmi, ktoré si môžeme všimnúť v okolí výstrihu, na bokoch i zakončeniach rukávov. Logo výrobcu Nike, klubový znak, ako aj emblémy partnerov Standard Chartered a Expedia sú v bielom prevedení. Na zadnej strane tričiek sa nad menovkami nachádza spomienka na 97 obetí, ktoré zahynuli pri tragédii v Hillsborough.

V Lige majstrov pribudne na dres ešte logo charitatívnej nadácie FC Liverpool, ktoré nájdeme vzadu pod číslami hráčov. Nové fialové oblečenie bolo vyrobené s použitím 100% recyklovaného polyestru. Novinkou na zápasovej verzii dresov je škvrnité prevedenie znakov výrobcu i samotného klubu, kde sa využila nová technológia Nike Grind. Tá spočíva v premene výrobného odpadu a použitých topánok na nové recyklovateľné materiály.

Fialové oblečenie uzatvára kolekciu liverpoolskeho klubu pre sezónu 2023/24 a dopĺňa už skôr predstavené hlavné dresy inšpirované 70. rokmi a náhradné bielo-zelené odkazujúce na obdobie o dve dekády neskôr. Brankári chytajú v novej generácii oblečenia Nike Gardien. Čierna verzia je tímu The Reds prispôsobená na mieru, keďže obsahuje svetlozelené logo amerického výrobcu namiesto bieleho, ktoré uvidíme u viacerých iných klubov.

Liverpool má za sebou relatívne úspešný štart do novej sezóny, keď dokázal pred týždňom remizovať na pôde Chelsea 1:1 a dnes si pripísal prvé víťazstvo v novom ročníku po triumfe 3:1 nad Bournemouthom. Piata priečka z predchádzajúcej edície Premier League zabezpečuje tímu nemeckého manažéra Jürgena Kloppa účasť v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA.

Publikované 19. augusta 2023 a zaradené do
2023/2024 Nike Premier League

📸 instagram.com/liverpoolfc, unisportstore.com a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok