Náhradné dresy FC Liverpool 2023/2024

2023/2024 Nike Premier League
Autor: Myso

Posledný júnový deň nepatrí len odovzdávaniu vysvedčení ale aj novým náhradným dresom FC Liverpool. Bielo-zelené oblečenie je moderným pohľadom na súpravy zo sezóny 1995/96, kedy v tíme The Reds pôsobil známy kapitán Ian Rush a najlepším strelcom sa stal v tom čase mladý a talentovaný útočník Robbie Fowler.

Zatiaľ čo hlavné červené oblečenie je návratom do 70. rokov, náhradné súpravy nás prenášajú o dve dekády ďalej. V týchto časoch začali na pracoviskách prevládať počítače, rozšírili sa mobilné telefóny a do domácností dorazil internet. Prezentačné obrázky a video odzrkadľujú meniace sa technológie a v zábavných šotoch odohrávajúcich sa napríklad vo fotobúdke vracajú súčasné hviezdy Liverpoolu späť do 90. rokov minulého storočia. Vo videu počuť housovú skladbu Jamieho Unknowna, ktorý je fanúšikom LFC.

Bielo-zelené dresy sú skombinované s čiernymi trenírkami a bielymi štulpňami s čierno-zeleným lemovaním. V čiernej farbe sú vyhotovené aj čísla a menovky hráčov. Vzadu pod výstrihom sa už tradične nachádza číslo 97 doplnené dvojicou fakieľ ako pamiatka na obete v Hillsborough. Spomínaný Robbie Fowler sa o novom drese vyjadril pozitívne: „Mám pekné spomienky na sezónu 1995-96 kvôli ikonickému bielo-zelenému dresu, v ktorom sme hrávali vonku a taktiež kvôli tomu, že som strelil najviac gólov v jednej sezóne. Som veľkým fanúšikom nového sviežeho pohľadu na bielo-zelený výstroj.”

Liverpool si nové náhradné dresy vyskúša počas predsezónneho turné, ktoré absolvuje v Singapure. Tím vedený nemeckým manažérom Jürgenom Kloppom obsadil v predchádzajúcej sezóne Premier League piatu priečku, vďaka ktorej si zahrá skupinovú fázu Európskej ligy UEFA. The Reds vyhrali túto súťaž ešte pod starým názvom Pohár UEFA v rokoch 1973, 1976 a 2001.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok