Náhradné dresy Newcastlu United 2023/2024

2023/2024 Castore Liga majstrov Premier League
Autor: Myso

Včera boli oficiálne predstavené náhradné dresy Newcastlu United. Straky sa budú v blížiacom sa ročníku 2023/24 predstavovať na súperových ihriskách v zelených súpravách.

Nové náhradné dresy Magpies sú pokryté modernou textúrou s rôzne umiestnenými pruhmi. Tie odkazujú na tradičné prevedenie domáceho oblečenia. Hlavné klubové farby sú prítomné na okrúhlom výstrihu a zakončeniach rukávov. Vzadu nad menovkami si môžeme všimnúť čierny nápis NUFC predstavujúci skratku klubu. Zelené oblečenie zaujme aj farebne prispôsobeným klubovým znakom. Do zeleno-čiernej kombinácie je zladený aj emblém hlavného partnera Sela, zatiaľ čo na rukáve je viditeľné výrazné žlté logo e-commerce platformy Noon.

K zeleným tričkám budú mať zverenci Eddieho Howa oblečené biele alebo zelené trenírky a zelené štulpne s čiernym pruhom. Futbaloví priaznivci po celom svete špekulujú, že farba dresov súvisí so saudskoarabskými majiteľmi klubu. Treba však pripomenúť, že Straky hrávali v zelenom na súperových ihriskách už aj v minulosti. V kombinácii so žltou sa farba objavila na dresoch Newcastlu už koncom 80. rokov a v rokoch 1993-95 zelená dominovala na ich treťom oblečení od japonského výrobcu Asics.

Vďaka štvrtej priečke z uplynulej sezóny uvidíme od septembra Newcastle po 20 rokoch v Lige majstrov. Naposledy si futbalisti zo štadióna St. James’ Park zahrali súťaž v sezóne 2003/04. Vtedy sa ale napokon neprebojovali do skupinovej fázy, keď v treťom predkole vypadli s Partizánom Belehrad po penaltovom rozstrele (1:0 vonku, 0:1 doma – 3:4 na penalty). V pohárovej Európe tak pokračovali “len” v Pohári UEFA, kde to dotiahli až do semifinále.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok