Náhradné dresy AC Miláno 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Puma Séria A
Autor: Myso

Minulý týždeň predstavilo svoje nové náhradné dresy AC Miláno. Zatiaľ čo hlavné súpravy sú v pomerne atypickom prevedení s imitáciou tradičných pruhov, náhradné svojim vzhľadom istotne potešia všetkých klubových priaznivcov. Štýlové biele oblečenie čerpá inšpiráciu z bohatej klubovej histórie a zároveň dáva do popredia samotné mesto Miláno ako centrum futbalu, módy a dizajnu.

Biele dresy klub používa už od roku 1910 a medzi fanúšikmi Rossoneri sú označované ako šťastné, keďže Milánčania v tejto farbe zvíťazili v šiestich finálových stretnutiach európskych pohárov. Najnovšiemu oblečeniu dominujú dva vertikálne pruhy v tradičných farbách. Obísť ale nemožno ani originálnu textúru pokrývajúcu prednú časť tričiek a rukávy. Unikátny grafický dizajn vychádza z prvkov klubového znaku a vo výsledku je sformovaný do originálneho grafického vzoru inšpirovaného milánskym módnym priemyslom. Všetko potom dopĺňa strieborná farba, v ktorej sú vyhotovené emblémy spoločnosti Puma, logá sponzorov i klubový znak.

Novou posilou červeno-čiernych je americký reprezentant Christian Pulisic, ktorý o nových dresoch povedal: „Som nadšený, že som súčasťou takéhoto historického a ikonického klubu. Tiež sa teším na predsezónne turné po Spojených štátoch, kde si oblečieme naše fantastické nové súpravy. Fanúšikovia si tieto dresy zamilujú, vyzerajú skvele na ihrisku, aj v hľadisku. AC Miláno je veľmi úspešný klub a biely dres Rossoneri sa stal v priebehu rokov symbolom týchto úspechov. Keď nosíme biele súpravy, cítime sa ako hráči sebavedomejšie, pretože vieme, že si so sebou nesieme dedičstvo bohatej histórie AC Miláno.“

Nové biele dresy mali zápasovú premiéru na spomínanom americkom turné. Zverenci Stefana Pioliho ich pokrstili v Los Angeles tesnou prehrou 2:3 s Realom Madrid. Na štvrtý celok predchádzajúcej sezóny Série A čakajú v Spojených štátoch ešte stretnutia s Juventusom (27. júla) a Barcelonou (1. augusta). Nový ročník najvyššej talianskej súťaže začína 21. augusta, kedy sa Milánčania predstavia v Bologni.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok