Náhradné dresy Manchestru City 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Premier League Puma
Autor: Myso

Po článku o oblečení Manchestru United prichádza na rad aj predstavenie náhradných dresov ich mestského rivala. Úradujúci anglický šampión odštartoval nový ročník Premier League na ihrisku Burnley v bielo-gaštanovom prevedení, ktoré odkazuje na priemyselnú minulosť mesta Manchester. Zverenci Pepa Guardiolu pokrstili nové oblečenie jasným víťazstvom 3:0.

Náhradné oblečenie Citizens čerpá inšpiráciu zo závodov a skladov v Manchestri, ktoré dlhé roky poháňali miestny textilný priemysel a ekonomiku. Pripomína ich aj silueta továrne s bielym nápisom City, ktorá sa nachádza na vnútornej strane výstrihu. Emblémy výrobcu, partnerov a klubový znak sú vyhotovené v zlatisto-oranžovom prevedení. Rovnakú farbu majú budovy v oblasti Ancoast nachádzajúcej sa v severnej časti Manchestru. Toto miesto bolo v minulosti významnou mestskou priemyselnou štvrťou.

„Chceli sme navrhnúť súpravu, ktorá bude vhodná pre šampiónov,“ povedal Marco Mueller, riaditeľ produktového radu Puma Teamsport Apparel. „Dres kombinuje moderné dizajnové prvky spoločne s prvkami samotného mesta. Vo výsledku tak určite zarezonuje u všetkých, ktorí ho nosia, či už na ihrisku alebo v hľadisku. Dres odzrkadľuje energiu Manchestru – kombinuje priemyselné farby s tradičným golierom, ktorý mu dodáva progresívny, no stále klasický štýl.”

Bielo-gaštanové dresy skompletizovali kolekciu súprav Manchestru City pre aktuálnu sezónu. Hlavné bledomodré dresy oslavujú 20. výročie presťahovania sa na Etihad Stadium. Tretie oblečenie bolo odhalené počas predsezónneho ázijského turné a vyniká svojou elektrizujúcou textúrou. Brankári sa predstavujú v známom pruhovanom dizajne, ktorý používa viacero klubov spolupracujúcich s nemeckou spoločnosťou Puma. Gólmani Citizens majú k dispozícii jeho zelenú, žltú a fialovú verziu.

Manchester City sa v novej sezóne pokúsi nadviazať na úspechy z minulého ročníka, v ktorom sa mu podarilo obhájiť anglický majstrovský titul, získať svoj siedmy FA Cup a taktiež premiérovo zvíťaziť aj v prestížnej Lige majstrov. Klub tak získal svoju prvú európsku trofej po 53 rokoch, keď predtým triumfoval naposledy v roku 1970 v dnes už neexistujúcom Pohári víťazov pohárov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok