Tretie dresy Manchestru United 2023/2024

2023/2024 Adidas Liga majstrov Premier League
Autor: Myso

V týždenníku niekoľkokrát spomínané nové tretie dresy Manchestru United dostávajú aj svoj samostatný článok. Oblečenie s čistým a odvážnym dizajnom stavia do popredia ikonického červeného diabla, ktorý bol súčasťou klubového znaku už počas 40. – 60. rokov minulého storočia a kam sa naplno vrátil presne pred päťdesiatimi rokmi, v roku 1973.

Biele tričká sú zvýraznené bordovým výstrihom s tenkým bielym prúžkom. Bordová časť je na zadnej strane prerušená a vyplnená plnohodnotným klubovým znakom. Červený diabol je totiž okrem hrude zobrazený aj na trenírkach i štulpniach. Zaujímavosťou sú tradičné tri pruhy charakteristické pre spoločnosť Adidas. Tie sú vyhotovené v nenápadnom bielom prevedení a splývajú tak s podkladom.

Farebná kombinácia je inšpirovaná rokom 1909, kedy The Red Devils získali svoj prvý FA Cup. Pri uvedení dresu spoločnosť Adidas spolupracovala s niekdajším legendárnym záložníkom klubu Royom Keanom. Ten je považovaný za jeho najúspešnejšieho kapitána v histórii a dokonale vystihuje to, čo pre fanúšika Manchestru United znamená pomenovanie “červený diabol”.

„Pri úspešnej histórii klubu ako Manchester United máme veľa súprav, z ktorých môžeme čerpať inšpiráciu. Pre tretie oblečenie tejto sezóny bol zdrojom našej inšpirácie dres z roku 1909. Dizajn vychádza zo súčasných trendov streetwearu a so starostlivo vybraným bielym pozadím necháva zažiariť červeného diabla v uliciach ako aj na ihrisku,” povedal o nových tretích súpravách Inigo Turner, riaditeľ dizajnu pre futbalové oblečenie Adidas.

V závere sa ešte krátko pristavme pri oblečení brankárov. Tí budú tento rok zabraňovať gólom v známom dizajne Adidas Tiro 23 Goalkeeper. Najčastejšie by mali mať oblečenú jeho svetlozelenú verziu kombinovanú s čiernou, alternatívou je potom žlté a čierne farebné vyhotovenie.

Manchester United odštartuje súťažnú časť novej sezóny dnes, večerným stretnutím proti Wolverhamptonu Wanderers. Bronzový celok predchádzajúcej sezóny Premier League uvidíme od septembra aj v skupinovej fáze prestížnej Ligy majstrov. Jej žrebovanie je na programe v posledný augustový deň.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok