Hlavné dresy Manchestru City 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Premier League Puma
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Puma dnes oficiálne predstavila hlavné dresy Manchestru City pre budúcu sezónu 2023/24. Nové oblečenie oslavuje 20. výročie presťahovania sa klubu na Etihad Stadium. Dresy obsahujú prvky, ktoré ctia ikonický dizajn štadióna a taktiež odkazujú na súpravy, ktoré klub nosil v sezóne 2003/04.

Manchester City opustil v ​​auguste 2003 svoj domovský štadión Maine Road po 80 rokoch a presťahoval sa na novučičký Etihad Stadium. Tým sa začala nová éra úspechu, rekordov a klubových legiend. Podľa tlačovej správy spoločnosti Puma má byť predstavené oblečenie oslavou dedičstva súčasného štadiónu a jeho prepojenia s fanúšikmi. Belasé tričká majú prednú grafiku inšpirovanú štyrmi obrovskými vežami, ktoré sú viditeľné zvonku štadióna a v dizajne sú zastúpené farebnými pruhmi. Na vnútornej strane výstrihu nájdeme poštové smerovacie číslo, doplnené na zadnej strane bielym nápisom City. Dres má v prednej časti výrazný biely véčkový výstrih prevzatý z oblečenia spred 20 rokov, kedy Citizens obliekala americká spoločnosť Reebok.

„Som neskutočne hrdý, že som mohol nosiť dres Manchestru City a hrať počas debutovej sezóny na Etihad. Dúfam, že tohtoročný dres prinesie našim fanúšikom veľa spomienok, rovnako ako mne,” povedal k uvedeniu nových dresov bývalý klubový hráč Shawn Wright-Phillips. „Tento štadión je dôležitou súčasťou histórie Manchestru City. Hráči a fanúšikovia majú nádherné spomienky na spoločné chvíle, takže je fantastické, že Puma z toho čerpala inšpiráciu pre tohtoročnú domácu súpravu,” dodal 36-násobný anglický reprezentant.

Riaditeľ produktového manažmentu spoločnosti Puma Marco Mueller doplnil: „20. výročie presťahovania na Etihad Stadium je významnou udalosťou, ktorá oslavuje neuveriteľný vzostup klubu za toto obdobie. Nové súpravy sú poctou hviezdnych momentov, ktoré sme tu zažili za neochvejnej podpory skvelých fanúšikov tohto klubu.“ Zverenci španielskeho trénera Pepa Guardiolu si budú k belasým tričkám obliekať biele trenírky s belasým pruhom a belasé štulpne s dvojicou modrých prúžkov a nápisom City. Alternatívou sú tmavomodré trenírky.

Citizens patrí pred záverom anglickej najvyššej súťaže prvá priečka a klub z Manchestru má nakročené k zisku svojho tretieho titulu v rade, ktorý by bol už deviatym v histórii. The Sky Blues sa darí aj na európskej scéne, kde tento týždeň po jasnom víťazstve 4:0 nad Realom Madrid postúpili do júnového finále Ligy majstrov. V ňom klub vyzve taliansky Inter a bude mať šancu získať svoju prvú európsku trofej od roku 1970.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok