Hlavné dresy Bayernu Mníchov 2023/2024

2023/2024 Adidas Bundesliga Liga majstrov
Autor: Myso

Prvýkrát po ôsmich sezónach neuvidíme Bayern Mníchov vo väčšine sezóny v červenom. Nové dresy bavorského celku sú návratom do 60. rokov, v ktorých sa klub vrátil medzi nemeckú elitu. Tradičnému farebnému prevedeniu bude tentokrát dominovať biela, červená je prítomná na rukávoch tričiek, naďalej však hrá prím na trenírkach a štulpniach.

Biele tričká sú poctou oblečeniu z debutovej sezóny 32-násobného majstra v najvyššej nemeckej súťaži. Vnútornú stranu výstrihu tričiek vypĺňa dizajnový nápis „Rot & Weiß ein Leben lang“„Červená a biela pre život.“ Nápis je zároveň odkazom na jedno z klubových pravidiel, že domáce súpravy musia obsahovať výhradne červenú a bielu farbu.

Útočník a klubová legenda Thomas Müller o novom oblečení povedal: „Červená a biela farba ma sprevádzajú celý život. S týmto tradičným dizajnom predstavuje nový domáci dres úspešný príbeh nášho klubu.“ Jeho kolegyňa zo ženského družstva Lina Magullová dodala: „Keď si spomeniete na FC Bayern, okamžite sa vám vybavia obrázky červenej a bielej farby. Už ako dieťa bola moja izba zariadená v týchto farbách a je snom mať ich na ihrisku. Nový dres v sebe spája históriu a eleganciu.“

Bayern bude aj v nasledujúcej sezóne robiť reklamu spoločnosti Deutsche Telekom. Ženský tím má na prednej strane emblém poisťovacej spoločnosti Allianz. Muži si dresy oblečú už počas končiacej sa sezóny, v ktorej v predposlednom kole privítajú v sobotu na domácom trávniku Lipsko. Mníchovskému celku patrí po 32. kolách prvá priečka s jednobodovým náskokom pred Borussiou Dortmund.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok