Čo týždeň dal 34/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

V poslednom augustovom týždenníku sa pozrieme na tenisky inšpirované klubovými farbami AS Rím, prezradíme, že Lionel Messi nebude jediným hráčom, ktorý si v PSG oblečie číslo 30 a predstavíme si aj limitovanú edíciu írskej reprezentácie. V našej Fortuna lige sa konečne v nových oranžovo-čiernych súpravách ukázali hráči MFK Ružomberok a v závere opäť nebude chýbať ani galéria najnovších dresov z Európy i Južnej Ameriky. Príjemné čítanie!


New Balance predstavil tenisky pre fanúšikov AS Rím

O tom, že niektoré dizajny futbalových dresov nekončia len pri športovom oblečení bola zmienka aj pred dvomi týždňami, kedy sme písali o novej kolekcii doplnkov londýnskeho Arsenalu. Podobným smerom sa vydáva aj americká spoločnosť New Balance, ktorá uplynulý týždeň predstavila špeciálnu edíciu tenisiek pre fanúšikov AS Rím. Tie sú inšpirované dresmi trojnásobného talianskeho majstra. Nechýba na nich aktuálny, či historický klubový znak a samozrejme kombinácia tradičných rímskych farieb – tmavočervenej, žltej a bielej.


Aj Votíková bude mať v Paríži číslo 30

Jednou z najväčších udalostí futbalového leta bol prestup fenomenálneho argentínskeho záložníka Lionela Messiho do Paríža Saint-Germain. 34-ročný rodák z Rosaria si v novom pôsobisku vybral číslo 30. Leo však nebude jediným, kto si ho v klube z hlavného mesta Francúzska oblečie v aktuálnej sezóne. Rovnaké totiž bude mať v ženskom tíme aj česká reprezentačná brankárka a youtuberka Barbora “Bára” Votíková. Tá sa do PSG sťahuje z pražskej Slavie.

📸 twitter.com/SlaviaZeny

Aktualizácia 20.11.2021 – Barbora upresnila, ako sa dostala k číslu 30: „Úplne som si ju nevybrala. Najprv som mala dostať jednotku, ale tá mi nevyšla. Potom som mala na výber medzi 30 a 50, tak som si vybrala tridsiatku, pretože to som už vedela, kto ju bude mať v PSG tiež.” Ako sa českej reprezentačnej brankárke darí vo Francúzsku si môžete pozrieť na jej Youtubovom kanále.


Špeciálne dresy írskej reprezentácie

Írska futbalová asociácia oslavuje tento rok 100. výročie založenia a pri tejto príležitosti predstavila limitovanú edíciu špeciálnych dresov. Tie sú v netradičnej modrej farbe, ktorá však zodpovedá oblečeniu z historicky prvého zápasu írskej reprezentácie. Retro dizajn umocňuje nenápadné logo výrobcu Umbro, ktoré je vyšité taktiež v modrej a aj dobový znak so zeleným trojlístkom. V podobnom prevedení je k dispozícii aj žlté oblečenie pre brankárov. Z dostupných informácii zatiaľ nie je jasné, či budú dresy určené len pre fanúšikov, alebo sa v nich predstaví aj niektorý z národných výberov.


Ružomberok konečne v oranžovom

V piatok sme sa konečne dočkali oficiálneho predstavenia nových oranžových dresov MFK Ružomberok. Tie boli avizované ešte v predsezónnom období. Ich výroba však zabrala nejaký čas a tak sa Liptáci predstavovali v úvodných piatich kolách v náhradnom bielom oblečení. Nové oranžové dresy sú vytvorené v aplikácii miTeam. Súpravy mali premiéru v sobotňajšom zápase proti Michalovciam, ktorý sa skončil bezgólovou remízou. Pre Liptákov to bol tento ročník už tretí výsledok 0:0 na domácej pôde… Viac o dresoch všetkých tímov našej Fortuna ligy nájdete na samostatnej stránke a nezabudnite taktiež sledovať rubriku Od zápasu k zápasu, v ktorej nájdete podrobný prehľad z každého ligového kola.


Nové dresy 34. týždňa

Hoci august sa nám pomaly končí, vo svete sa stále predstavuje množstvo nového futbalového oblečenia pre aktuálnu sezónu 2021/22. V uplynulých dňoch sa činili najmä anglické kluby, ktoré vo veľkom predstavovali tretie dresy. Tentokrát sa ale vyberieme aj do Južnej Ameriky, keďže nové súpravy majú aj brazílske kluby.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok