Tretie dresy RB Lipsko 2023/2024

2023/2024 Bundesliga Liga majstrov Nike
Autor: Myso

September patrí posledné roky predstavovaniu tretích súprav od americkej spoločnosti Nike. Tá oblieka aj bronzový tím predchádzajúcej sezóny Bundesligy. Lipsko sa v aktuálnom ročníku predstaví aj v modrom futuristickom dizajne, ktorý vzdáva hold kultúrnemu dedičstvu samotného mesta a umeleckému hnutiu New Leipzig School.

Modré oblečenie dopĺňajú dynamické červené akcenty na manžetách rukávov. Odvážne farebné prevedenie odráža energický štýl hry Die Roten Bullen. Inovatívny dizajn spája modernosť s kontrastom a posilňuje pokrokovú identitu Lipska. Tričkám dominuje veľké červeno-žlté logo hlavného partnera klubu Red Bull.

Aj tretie lipské súpravy obsahujú známe nápisy, aké môžeme vidieť na hlavných aj náhradných dresoch v aktuálnej sezóne. Vzadu na výstrihu sa nachádza nápis „You Can Do Anything,“ vnútornú stranu výstrihu vypĺňa silueta mesta so sloganom „Wir sind Leipzig” – „My sme Lipsko.” Výstroj kompletizujú modré trenírky a štulpne. Brankári Lipska sa predstavujú v známom pruhovanom dizajne. V doterajšom priebehu sezóny si vyskúšali žltú a zelenú verziu.

Lipsko sa aj tento rok predstavuje v skupinovej fáze Ligy majstrov. Nemecký klub ju odštartoval utorňajším víťazstvom na pôde Young Boys Bern (3:1). Ďalšími súpermi zverencov Marca Roseho budú ešte Manchester City a CZ Belehrad. Die Roten Bullen majú čo vracať najmä anglickému majstrovi, s ktorým vypadli v jarnom osemfinále po výsledkoch 1:1 doma a 0:7 vonku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok