Tretie dresy Interu Miláno 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Nike Séria A
Autor: Myso

Začiatok týždňa patril v Miláne predstaveniu nových tretích dresov Interu. Odvážny oranžový dizajn oslavuje životný štýl obyvateľov mesta a živú, rôznorodú milánsku kultúru. Vyzdvihuje aj inkluzívne hodnoty, ktoré definujú zoskupenie Nerazzurri od jeho založenia v roku 1908.

Oranžová farba sa na hráčskych dresoch objavuje už po štrnásty raz v histórii. Prvýkrát bola použitá v malom zastúpení v sezóne 1937/38 a naplno sa stala alternatívnou farbou v 50. rokoch minulého storočia. V poslednom čase ju však využívajú len brankári. Hráči mali tretie oranžové dresy naposledy už pomerne dávno – v ročníkoch 2000/01 a 2001/02.

Pondelkového oficiálneho uvedenia sa zúčastnili klubové opory Lautaro Martínez a Marcus Thuram, spoločne s hráčskami ženského tímu Matildou Pavan, Flaminiou Simonetti a Martou Pandini. Oranžové súpravy dopĺňajú tmavomodré a strieborné detaily prítomné na bokoch tričiek, zakončeniach rukávov a okrúhlom dvojfarebnom výstrihu.

Oblečenie má za sebou už aj zápasovú premiéru. Muži Interu ho pokrstili remízou 1:1 v stredajšom stretnutí D skupiny Ligy majstrov na ihrisku Realu Sociedad. Bod pre Nerazzurri zachraňoval tri minúty pred koncom spomínaný argentínsky strelec Lautaro Martínez. Gólmani Interu zabraňujú gólom v oranžovej, čiernej a zelenej verzii známeho pruhovaného dizajnu.

Inter sa tento rok pokúsi zopakovať úspešnú jazdu v Lige majstrov, ktorá sa v minulom ročníku skončila až vo finále. Na štadióne v Istanbule nestačili Milánčania na anglický Manchester City. V aktuálnej edícii sú ich súpermi okrem spomínaného Realu Sociedad aj rakúsky majster Red Bull Salzburg a portugalský šampión Benfica Lisabon.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok