Tretie dresy Paríža Saint-Germain 2023/2024

2023/2024 Air Jordan Liga majstrov Ligue 1
Autor: Myso

Nové tretie dresy má aj Paríž Saint-Germain. Francúzsky majster pokračuje v úspešnej spolupráci so značkou Air Jordan. V oblečení tejto série z dielne americkej spoločnosti Nike bude nastupovať v Lige majstrov. Nové tmavošedé súpravy zažili zápasovú premiéru už predchádzajúci utorok, vo víťaznom zápase proti Borussii Dortmund (2:0).

Oblečenie sa vyznačuje historickým prvkom – motívom slonoviny. Tento ikonický vzor sa objavuje vôbec po prvýkrát na futbalovom drese a odkazuje na rok 1988, kedy nechýbal na teniskách legendárneho Michaela Jordana. Americký basketbalista dlhodobo spolupracuje so spoločnosťou Nike pri výrobe obuvi a jeho meno sa neskôr stalo aj súčasťou novej športovej značky Air Jordan.

Zatiaľ čo nové súpravy sú ladené do decentného čierno-bieleho prevedenia, odvážny kontrast dodávajú na európskej scéne oranžové čísla a menovky. Spoločne s futbalovými dresmi bola vydaná aj rozsiahla kolekcia oblečenia zahŕňajúca zápasové, tréningové a lifestylové produkty, ktoré predstavujú novú fázu úspešného partnerstva medzi parížskym futbalovým klubom a značkou nesúcou meno legendárneho basketbalistu.

K tmavej tretej súprave by mala časom pribudnúť aj štvrtá, ktorá bude mať podľa dostupných informácii zlatistý nádych. Brankári chytajú v známom pruhovanom dizajne a doteraz sa predstavili v zelenej, oranžovej a žltej verzii. Zaujímavosťou je, že v zápase Ligy majstrov majú na oblečení taktiež logo Air Jordan, napriek tomu, že dizajn oblečenia zostáva bez zmeny.

Cieľom francúzskeho majstra bude tento rok vylepšiť predchádzajúcu osemfinálovú účasť. V poslednej edícii ich v spomínanej fáze zastavil Bayern Mníchov po výsledkoch 0:1 doma a 0:2 vonku. Jednoduché to však nebude. Okrem spomínaného Dortmundu sú totiž súpermi PSG v základnej A skupine ešte talianske AC Miláno a anglický Newcastle United.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok