Hlavné a náhradné dresy RB Lipsko 2023/2024

2023/2024 Bundesliga Liga majstrov Nike
Autor: Myso

V závere mája sme sa dočkali predstavenia hlavných a náhradných dresov RB Lipsko. Tretí tím uplynulej sezóny nemeckej Bundesligy a čerstvý víťaz Pohára DFB pokračuje v oblečení od americkej spoločnosti Nike, ktorá mu opäť pripravila dresy s odvážnym a progresívnym dizajnom.

Nové hlavné dresy majú biely základ oživený textúrou použitou na rukávoch. Na nich nájdeme pútavý vzor červenej šípky zvýrazňujúci smer, ktorým sa chce klub v budúcnosti uberať – smerom nahor. Na vnútornej strane výstrihu si môžeme všimnúť siluetu mesta s nápisom „Wir sind Leipzig” – „My sme Lipsko.” Na zadnej strane sa potom zase nachádza klubové motto „You can do anything.” – „Môžeš robiť čokoľvek,” ktorého význam povzbudzuje hráčov aby boli statoční, ovládli výzvy, skúšali nové veci a splnili si svoje sny.

Mená a čísla hráčov sú červené. Na číslach si v dolnej časti môžeme všimnúť bieleho býka prevzatého z loga hlavného partnera i klubového znaku. Lipsko má biele tričká doplnené bielymi trenírkami a bielymi štulpňami. Nové súpravy mali premiéru ešte v závere nedávno skončenej sezóny. V poslednom kole v nich Die Roten Bullen v domácom stretnutí zdolali zostupujúce Schalke 04 4:2.

Šesť dní pred hlavným oblečením bolo predstavené aj náhradné. Podľa tlačovej správy majú nové dresy ohromujúci dizajn, ktorý odráža klubovú identitu a jeho ambície. Červeno-modré prevedenie je inšpirované farbami z klubového znaku. Rukávy sú v podobnom vyhotovení ako pri bielych dresoch. Majú však rovnomerne zastúpené obidve farby. Zatiaľ čo na ľavom prechádza textúra z tmavomodrej do červenej, na pravom je to presne opačne.

Kontrastné vyhotovenie je potom viditeľné aj na prednej a zadnej strane tričiek, ktoré sú pomyselným diagonálnym a horizontálnym pruhom rozdelené na štyri časti. Logo spoločnosti Nike, menovky a čísla hráčov sú biele. Náhradné súpravy mali zápasovú premiéru v predposlednom kole Bundesligy, v ktorom Lipsko šokovalo domáci Bayern víťazstvom 3:1 a na chvíľu ho zosadilo z vedúcej pozície. Bavori sa však po zaváhaní Dortmundu napokon vrátili na prvé miesto a predĺžili svoju rekordnú sériu titulov.

Lipsko má za sebou vydarenú sezónu, vďaka ktorej ho v budúcom ročníku opäť uvidíme aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. Ako už bolo spomenuté v úvode, klub pridal do vitríny druhý Pohár DFB za posledné dva roky. Die Roten Bullen obsadili od roku 2017 dvakrát vicemajstrovskú pozíciu v Bundeslige a štyrikrát si zahrali finále domáceho pohára. Vďaka týmto výsledkom ich tak môžeme definitívne zaradiť medzi súčasnú nemeckú špičku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok