Čo týždeň dal 46/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Aj minulý týždeň priniesol niekoľko zaujímavých udalostí, ktoré si zhrnieme v pravidelnom týždenníku. Dnes si pošpekulujeme o partnerovi Barcelony a poodhalíme detaily spolupráce americkej reprezentácie so spoločnosťou Nike. Ďalej sa pozrieme na návrat talianskeho národného tímu k dresom z turnaja EURO 2020 a predstavíme si retro oblečenie anglického Newcastle United. Záver bude venovaný nášmu fenomenálnemu cyklistovi Petrovi Saganovi, ktorý sa cez víkend ukázal v drese Bocy Juniors.


Rakuten možno zostane partnerom Barcelony

V súvislosti s FC Barcelona sa už dlhšie spomína nový hlavný partner klubu od budúcej sezóny 2022/23. Ten by mal nahradiť doterajšieho sponzora Rakuten, ktorého logo je súčasťou dresov katalánskeho giganta už od roku 2016. Podľa renomovaného denníka Mundo Deportivo je však v hre stále aj predĺženie spolupráce s japonskou nadnárodnou e-commerce spoločnosťou. Tá prináša ročne do pokladnice 26-násobného španielskeho šampióna sumu 55 miliónov eur, hoci v aktuálnej sezóne bola táto nížená na 30 miliónov, z dôvodu pandémie vírusu Covid-19. Istotou je tak nateraz len zmena partnera na rukáve. Tam sa od budúceho leta objaví fanúšikovský token $BAR zastrešovaný spoločnosťou Socios.


Nike bude obliekať reprezentáciu USA minimálne do roku 2033

Americká asociácia U.S. Soccer oznámila predĺženie spolupráce s domácou spoločnosťou Nike o ďalších 12 rokov. Nový kontrakt bude najväčšou obchodnou dohodou v histórii futbalu v Spojených štátoch a taktiež jednou z najväčších investícií Nike do futbalu na celom svete. Cieľom predĺženej spolupráce je okrem iného aj naďalej rozvíjať ženský futbal a pokračovať v podpore tohto športu v USA. Prezidentka asociácie Cindy Parlow Cone o dohode povedala: „Toto strategické partnerstvo je znakom dôležitosti futbalu v Spojených štátoch a hodnoty, ktorú si Nike a U.S. Soccer navzájom pripisujú.“ Domáca spoločnosť oblieka americkú reprezentáciu od roku 1995.

Aktuálne dresy americkej reprezentácie od spoločnosti Nike (📸 forbes.com).

Taliansko sa vrátilo k dresom z EURA 2020

Úradujúci majster Európy sa vrátil k oblečeniu z víťazného letného šampionátu. Zdá sa tak, že horúca novinka v podobe dresov Puma ULTRAWEAVE sa týkala v prípade Squadry Azzurra len záverečnej fázy Ligy národov UEFA. V nej Taliani po semifinálovej prehre so Španielskom a následnom víťazstve nad Belgickom obsadili konečné tretie miesto. Na konci kvalifikácie o postup na MS 2022 do Kataru si zverenci Roberta Manciniho obliekli v domácom prostredí proti Švajčiarsku opäť súpravy používané ešte od októbra 2019. V záverečnom zápase sa potom v Severnom Írsku predstavili v bielych dresoch uvedených na jar tohto roka. Taliansko obsadilo v kvalifikačnej skupine C druhé miesto a o účasť na svetovom šampionáte tak bude musieť zabojovať v baráži.


Retro dresy Newcastle United

Britská spoločnosť Castore uviedla limitovanú edíciu retro dresov Newcastle United. Štýlové oblečenie, ktorému dominuje v prednej časti dvojica bielych a trojica čiernych pruhov, je po podľa názoru viacerých fanúšikov vydarenejším dielom ako aktuálne hlavné dresy The Magpies. Tričká navyše dopĺňa golierik pokrytý čierno-bielymi pásikmi zladený s koncom rukávov. V tomto tradičnom vzhľade sa však Straky nepredstavia v žiadnom zápase a dres je určený len klubovým fanúšikom, či zberateľom. Tímu, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka, patrí po 12. kole posledná priečka v anglickej Premier League. Newcastle naďalej čaká na svoj prvý víťazný zápas v ligovej sezóne, v ktorej má zatiaľ na konte len chudobných 6 bodov za poltucet remíz.


Peter Sagan v drese Bocy Juniors

Fenomenálny slovenský cyklista Peter Sagan bol v sobotu večer vzácnym hosťom na argentínskom štadióne La Bombonera, kde hráva domáce zápasy slávna Boca Juniors. Pred parádnou návštevou, ktorá pravidelne dosahuje 50-tisíc priaznivcov, si vyslúžil veľký potlesk. Sagan mal oblečený dres domáceho tímu so svojou menovkou a číslom desať, ktoré kedysi v klube nosil aj legendárny Diego Maradona. „Včera som zažil fantastickú noc, na ktorú nikdy nezabudnem,” povedal o svojich pocitoch trojnásobný majster sveta prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti Instagram, kde pripojil aj niekoľko fotografií. Sobotňajší súboj sa skončil domácim víťazstvom Bocy nad Sarmiento Junin 2:0. Sagan sa momentálne pripravuje v Argentíne na novú cyklistickú sezónu, ktorú otvorí už vo farbách tímu TotalEnergies.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok