Dresy Club Brugge 2021/2022

2021/2022 Liga majstrov Macron
Autor: Myso

Po článkoch o tímoch z najlepších európskych líg sa pozrieme aj do Ligy majstrov. Do skupiny A bol vyžrebovaný belgický šampión Club Brugge, ktorý ešte v prvý júlový deň predstavil svoje nové pruhované dresy pre aktuálnu sezónu 2021/22. Oblečenie z dielne talianskej spoločnosti Macron je doplnené zlatými detailmi.

Talianski dizajnéri zakomponovali na dres aj niekoľko pekných detailov. Pod klubovým znakom sa nachádzajú štyri veľké čísla vo forme vodotlače symbolizujúce vznik klubu 1891. Na zadnej strane nájdeme vo vrchnej časti klubové motto „No sweat – no glory“ „Žiadny pot – žiadna sláva.“ Súpravy kompletizujú čierne trenírky a čierne štulpne.

Pre náhradné dresy bola zvolená žltá farba. Výrobca jej odtieň presnejšie označuje výrazom okrová. Hruď tričiek pokrýva textúra pripomínajúca mramor. Okolie výstrihu a zakončenia rukávov sú doplnené modrými a čiernymi prúžkami, ktoré odkazujú na primárne klubové farby. Na zadnej strane tričiek opäť nájdeme klubové motto, tentokrát v čiernej farbe.

Partnerom belgického majstra je stávková spoločnosť Unibet. Na zadnej strane dresov nosia v domácich súťažiach logo investičnej skupiny Candrian. V Lige majstrov zase na ich ľavom rukáve môžeme vidieť emblém spoločnosti prinášajúcej prémiový športový obsah Eleven Sports. Náhradné oblečenie je doplnené okrovými trenírkami a štulpňami s modrými a čiernymi detailmi.

Bruggy tento rok oslavujú 130. výročie založenia a pri tejto príležitosti práve začiatkom novembra uviedli špeciálnu edíciu dresov s označením Heritage. Oblečenie oslavuje bohatú klubovú históriu a pripomína najväčšie úspechy Blauw-Zwart od prvého titulu z ročníka 1919/20 až po nateraz posledný sedemnásty z minulej sezóny 2020/21.

Tmavomodré oblečenie má belasé rukávy. Prednú stranu tričiek vypĺňajú nápisy s rokmi a získanými trofejami vo forme vodotlače zoradené do piatich pruhov. Na zadnej strane sa vľavo dole nachádza rok založenia klubu 1891. Výročné súpravy sú doplnené tmavomodrými, prípadne belasými trenírkami a belasými štulpňami s tmavomodrým pruhom vo vrchnej časti.

Brankári chytajú najčastejšie v šedom modeli, ktorý je charakteristický emblémami spoločnosti Macron umiestnenými na boku. Rovnaký dizajn používajú aj brankári talianskeho Lazia Rím. Niekoľko stretnutí odchytal gólman Simon Mignolet aj v hráčskom žltom drese a v stretnutiach Ligy majstrov sa už stihol predstaviť aj v oranžovom oblečení.

Club Brugge bol vyžrebovaný do skupiny A, kde sú jeho súpermi Manchester City, Paríž Saint-Germain a RB Lipsko. Zverenci belgického trénera Philippa Clementa zatiaľ nazbierali štyri body, vďaka úspešným septembrovým zápasom (domácej remíze s Parížom a víťazstvu v Lipsku).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok