Dresy Besiktasu Istanbul 2021/2022

2021/2022 Adidas Liga majstrov
Autor: Myso

V Turecku sa v lete tešil zo svojho šestnásteho majstrovského titulu Besiktas Istanbul. Čiernym orlom sa podarilo zvíťaziť v Süper Lig po štyroch rokoch a tento úspech pre nich znamenal aj automatické kvalifikovanie sa do skupinovej fázy Ligy majstrov. V nej hrajú Kara Kartallar v skupine C v dresoch od nemeckého dodávateľa Adidas.

Po diagonálnom bielo-šedom prevedení zo sezóny 2020/21 tentokrát v Istanbule zvolili ako prvú voľbu biele oblečenie, ktorému dominuje dvojica vertikálnych pruhov v čiernej a červenej farbe. Tričká majú čierny výstrih v dizajnovom prevedení Adidas Condivo 21. Čiernu si môžeme všimnúť aj na zakončeniach rukávov. Súpravy dopĺňajú biele trenírky a štulpne, Besiktas si však v sezóne zahral aj v kombinácii s čiernymi časťami výstroja.

Náhradné dresy sú v čiernej farbe. Tričká majú tentokrát čierny golier oživený v prednej časti výrazným panelom s dvojicou čiernych gombíkov. Hruď zdobí textúra pripomínajúca orlie perie, čo súvisí s prezývkou istanbulského klubu. Tú symbolizuje aj obrázok orla umiestnený vpravo dole. Na všetkých dresoch nájdeme na vnútornej strane výstrihu slogan „ÖNCE BEŞİKTAŞ VARDI” – „Besiktas je číslo 1!” Náhradné súpravy kompletizujú čierne trenírky a čierne štulpne s trojicou bielych prúžkov.

Treťou voľbou zverencov Sergena Yalçına sú šedé dresy. Tie majú tentokrát pre zmenu okrúhly výstrih a zaujmú tenkými vertikálnymi prúžkami, na ktorých sa strieda biela a červená farba. Hlavným partnerom istanbulského klubu je domáci výrobca spotrebnej elektroniky Beko. V Lige majstrov robia ešte hráči reklamu stavebnej spoločnosti GÜRIŞ, ktorej logo je umiestnené na ľavom rukáve. Súpravy dopĺňajú šedé trenírky a štulpne oživené trojicou červených prúžkov.

Brankári sa predstavujú v známom modeli Adidas Condivo GK 21. Najviac zápasov odchytali v zelených farbách, alternatívou je oranžové prevedenie.

Súpermi Besiktasu sú v spomínanej skupine C holandský Ajax Amsterdam, nemecká Borussia Dortmund a portugalský Sporting Lisabon. V predchádzajúcej sezóne zostal Besiktas pred bránami skupinovej fázy, keď v play-off vypadol s gréckym PAOK (1:3, z dôvodu pandémie Covid-19 sa hralo len na jeden zápas).

Publikované 24. novembra 2021 a zaradené do
2021/2022 Adidas Liga majstrov

📸 twitter.com/ActuFoot_, adidas.com.tr, instagram.com/besiktas a gettyimages.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok